Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4021

Premier Energy: "Aveți grijă, există riscul de rupturi ale conductoarelor de linii electrice aeriene"

29 mar. 13:27   Societate
1979 0

În contextul alertei de cod galben de vînt puternic pe întreg teritoriul țării ÎCS „Premier Energy Distribution” SA atrage atenția populației, a agenților economici și a autorităților publice locale asupra riscului producerii rupturilor de conductoare ale liniilor electrice aeriene (LEA), a diferitor deranjamente și avarii cu posibile consecințe de insecuritate și a întreruperilor în furnizarea energiei electrice.

"Pentru asigurarea securității electrice a populației cerem să urmăriți ca pe durata valabilității alertei toate persoanele, în special, copiii, respectă regulile de protecție împotriva electrocutărilor!", îndeamnă Prermier Energy, notează Noi.md.

Întreprinderea vine cu mai multe recomandări în contextul vîntului puternic, care se atestă pe întreg teritoriul țării:

-Ocoliți și nu atingeți conductoarele electrice căzute avariat la pămînt sau care atîrnă suspect de pe piloni, construcții și copaci.

-Marcați la o distanță sigură locul rupturii conductorului electric şi securizați perimetrul acestuia pînă la intervenția electromontorilor pentru a restricționa astfel accesul persoanelor şi a animalelor domestice în zona de risc de electrocutare.


-Nu interveniți în niciuin mod în instalațiile electrice, deoarece aceste acțiuni vă pun viața în pericol.

-Instruiți copiii cum să se comporte sigur în această situație, cereți-le să comunice imediat unui adult despre orice cablu suspect văzut pentru a sesiza întreprinderea de distribuție a energiei electrice.

-Despre orice incident informați de urgentă operatorul de distribuție la telefonul Serviciului 24h cu numărul 022 43 11 11 sau la cel local, indicat în factură.

-Respectați cu strictețe recomandările de securitate electrică!

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?