X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Premier Energy vine cu recomandări, după ce a fost emis Cod Galben de vînt

2 apr. 15:54   Societate
1291 0

Premier Energy Distribution vine cu un set de recomandări după ce Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis Cod Galben de vînt puternic în toată Republica Moldova pentru 2 aprilie, notează Noi.md.

Pentru minimizarea posibilului impact negativ și a riscurilor asociate sistemului electric, ÎCS „Premier Energy Distribution” SA atrage atenția populației, a agenților economici și a autorităților publice locale asupra eventualității producerii rupturilor de conductoare ale liniilor electrice aeriene (LEA), a diferitor deranjamente și avarii cu posibile consecințe de insecuritate și a întreruperilor în furnizarea energiei electrice.

„Pentru asigurarea securității electrice a populației pe durata valabilității alertei solicităm respectarea întocmai a regulilor de protecție împotriva electrocutărilor”, anunță Premier Energy Distribution.

Recomandările Premier Energy Distribution pentru cetățeni:

  • Ocoliți și nu atingeți conductoarele electrice căzute avariat la pîmînt sau care atîrnă suspect de pe piloni, construcții și copaci.
  • Marcați la o distanță sigură locul rupturii conductorului electric şi securizați perimetrul acestuia pînă la intervenția electromontorilor pentru a restricționa astfel accesul persoanelor şi a animalelor domestice în zona de risc de electrocutare.
  • Nu interveniți în instalațiile electrice deoarece aceste acțiuni vă pun viața în pericol.
  • Instruiți copiii cum să se comporte în mod sigur în această situație, cereți-le să comunice imediat unui adult despre orice cablu suspect văzut pentru a sesiza întreprinderea de distribuție a energiei electrice.
  • Despre orice incident informați de urgentă operatorul de distribuție la telefonul Serviciului 24h cu numărul 022 43 11 11 sau la cel local, indicat în factură/
  • Respectați cu strictețe regulile de securitate electrică!

  Vor fi luate toate măsurile pentru securizarea locurilor defecțiunilor și restabilirea operativă a serviciului.

  2
  0
  0
  0
  0

  Adăuga comentariu

  500

  Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

  Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?