Preşedintele stiri: 3022

Pompierii au evitat un incendiu de mare proporții la Cahul (VIDEO)

12 feb. 14:09   Societate
1465 0

În seara zilei de 11 februarie pompierii din sudul țării au prevenit riscul unui incendiu de proporții la o întreprindere de producere a uleiului din municipiul Cahul.

Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 20:50. Potrivit informațiilor recepționate, în urma supraîncălzirii semințelor de floarea soarelui s-a produs procesul de mocnire într-un rezervor de păstrare. Imediat la fața locului au fost îndreptate 7 autospeciale de intervenție.

Ajunși, echipele de salvatori și pompieri au stabilit că procesul de mocnire a afectat semințele de floarea soarelui într-un rezervor cu volum de 7000 m3 cu înălțime circa 30 m. În vederea prevenirii riscului de producere a incendiului, pompierii au efectuat lucrările de răcire a rezervorului de păstrare, precum și în comun cu angajații agentului economic au evacuat 4500 m3 a produsului afectat din interiorul rezervorului.

Procesul de mocnire a fost localizat către ora 22:32. Potrivit IGSU, în urma intervenției circa 6000 m3 de produsul depozitat a fost afectat în urma procesului de mocnire. Datorită intervenției operative a pompierilor au fost evitat riscul de producere a unui incendiu.

La moment, angajații IGSU continuă să lucreze la fața locului pentru asigurarea securității antiincendiare și lichidarea consecințelor incidentului produs. Сauza și circumstanțele urmează a fi stabilite ulterior.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X