COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 849 435 INFECTAȚI 328 000(+906)   TRATAȚI 306 269     DECESE 7497(+38)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2957
Puterea stiri: 6792
Coronavirus stiri: 7610

Ploaia și vîntul puternic au lăsat mai multe sate în beznă

2 iul. 12:35   Societate
1515 0

13 sate din raioanele Strășeni, Criuleni, Orhei și Vulcănești au rămas fără energie electrică în urma vîntului puternic și precipitațiilor abundente din ultimele două zile. Anunțul a fost făcut de către furnizorul „Premier Energy Distribution”.

Furnizarea energiei electrice a fost întreruptă din motiv că în urma condițiilor meteo nefavorabile mai mulți copaci și crengi ale arborilor au căzut peste conducte, care s-au rupt în consecință.

Deși în dimineața de 1 iulie au fost realimentate cu energie toate satele afectate de intemperie, în seara aceleași zile, odată cu revenirea instabilității atmosferice însoțită de vijelie, s-au produs noi deconectări avariate în unele sate din raioanele Strășeni, Criuleni, Orhei și Vulcănești.

În dimineața zilei de astăzi s-a constat că există probleme de furnizare a energiei electrice în 13 sate din raioanele menționate. Formațiunile de intervenție operativă ale întreprinderii de distribuție efectuează lucrările de restabilire a serviciului în localitățile vizate și la consumatorii particulari afectați.

Deoarece mai persistă riscul producerii rupturilor de conductor, ÎCS „Premier Energy Distribution” SA atrage atenția populației, a agenților economici și a autorităților publice să respecte strict regulile de protecție împotriva electrocutărilor:


– ocoliți și nu atingeți conductoarele electrice căzute avariat la pămînt sau care atîrnă suspect de pe piloni și copaci;
– marcați la distanță locul rupturii conductorului electric şi asigurați paza acestuia pînă la intervenția electromontorilor pentru a restricționa astfel accesul persoanelor şi a animalelor domestice în zona de risc de electrocutare;
– nu interveniți în instalațiile electrice deoarece aceste acțiuni vă pun în pericol viața;
– supravegheați copiii și instruiți-i cu privire la regulile de securitate electrică și comportamentul pe durata situației de risc. Cereți-le să comunice imediat unui adult despre orice cablu suspect văzut pentru a transmite informația respectivă operatorului de distribuție;
– despre orice incident informați în regim de urgentă operatorul de distribuție la telefonul Serviciului 24h – 022 43 11 11 sau la cel local, indicat în factură.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽