X 

Pictorița Valentina Rusu-Ciobanu a încetat din viață la vîrsta de 101 ani

1 noi. 2021,, 17:23   Societate
2864 0

Cunoscuta pictoriță Valentina Rusu-Ciobanu a încetat din viață astăzi, la trei zile de la ziua sa de naștere, cînd împlinise 101 ani.

Despre decesul pictoriței a anunțat pe Facebook, consilierul prezidențial Angela Brașoveanu, transmite Noi.md cu referire la jurnalist.md.

„Un mare gol rămîne și în pictura noastră naționala. Drum lin, inegalabilă Valentina Rusu-Ciobanu, Va mulțumim ca ați ales să trăiți aici acest veac”, a scris Brașoveanu.

Valentina Rusu-Ciobanu s-a născut la data de 28 octombrie 1920, în Chișinău. Artista și-a făcut studiile la Iași. Datorită creațiilor sale, Valentina Rusu-Ciobanu a primit, de-a lungul anilor, mai multe distincții, printre care Premiul Național al R. Moldova pentru Literatură, Artă și Arhitectură, titlul onorific de „Artist plastic al poporului” și „Ordinul Republicii”.

Valentina Rusu-Ciobanu a fost soția pictorului Glebus Sainciuc, care a decedat în data de 16 octombrie 2012, în vîrstă de 93 de ani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий