Peste 100 de accidente, în 24 de ore. Recomandările poliției

Peste 100 de accidente, în 24 de ore. Recomandările poliției

Ninsoarea căzută în ultima zi în R. Moldova a provocat 103 accidente rutiere minore, iar în cinci cazuri au fost și persoane traumatizate, anunță șeful adjunct al Inspectoratului General de Poliție (IGP), Gheorghe Cavcaliuc.


Potrivit acestuia, peste 1 000 de angajați ai Poliției Naționale, precum și 250 de echipaje se află pe traseele din țară.


Cavcaliuc subliniază că angajații Poliției au acordat ajutor la peste 700 de persoane, victime ale accidentelor rutiere, dar și la invalizi sau bătrîni rămași singuri.


„Poliția, la necesitate, va recurge la stoparea transportului de tonaj mare pentru a nu crea ambuteiaje și blocaje de trasee. E vorba de str. Socoleni, Vadul lui Vodă, Valea Crucii, Calea Orheiului spre tipografia din capitală, în raionul Căușeni, la ieșirea și intrarea în comuna Troița Nouă, raionul Anenii Noi. Rugăm conducătorii auto să fie înțelegători, cooperanți și să se conformeze cerințelor angajaților Poliției”, a precizat Cavcaliuc.


Acesta a enumerat și cele mai grave accidente produse în ultimele 12 ore. Astfel, pe traseul traseul R-1, km 29, din cauza excesului de viteză și neadaptarea la condițiile meteo, o mașină a derapat și s-a răsturnat. În automobil se afla șoferul și doi pasageri, care au fost transportați la Spitalul raional Strășeni.


Totodată, acum o oră, în satul Copanca, raionul Căuşeni, din cauza unui scurtcircuit, a luat foc un microbuz de pe ruta Tiraspol – Copanca. În microbuz se afla doar șoferul, care nu a pățit nimic.


„Atenționăm conducătorii auto să nu pornească la drum dacă nu au autovehiculele pregătite pentru a circula în condiţii de iarnă cu anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, o rezervă de combustibil sau sistem de climatizare-dezaburire funcţional etc. De asemenea, recomandăm și pietonilor să evite pe cît posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă. Pietonii trebuie să se asigure înaintea traversării drumurilor. În caz de necesitate și ajutor, rog să apelați la cel mai apropiat polițist sau să telefonați la numărul 112”, a mai scris șeful adjunct al Inspectoratului General de Poliție (IGP).


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load