X 
Arşiţa stiri: 192
Jocurile Olimpice stiri: 148
Transnistria stiri: 1414

Persoanele care de Paște au ars anvelope, găsite și sancționate

8 mai. 09:00   Societate
3311 0

Persoanele care de Paște au ar ars anvelope și alte materiale organice au fost identificate și sancționate pentru încălcarea prevederilor legale referitoare la modul adecvat de gestionare a deșeurilor.

Acestea au fost citate la sediile Inspecțiilor teritoriale de mediu, notează Noi.md cu referire la tv8.

Potrivit Inspectoratului de Mediu, cele mai multe cazuri de încălcare a legii au fost înregistrate în raionul Edineț - 7. La Drochia s-au înregistrat 5 cazuri, iar în raionul Rîșcani - 4.

Alte raioane afectate sînt Cantemir, Glodeni, Orhei, Rezina, Căușeni, Cimișlia, Florești, Hîncești, Sîngerei, Șoldănești, Telenești și Ungheni, fiecare înregistrînd între 1 și 3 cazuri.

Nerespectarea modului stabilit de ardere a deșeurilor industriale, de construcție, a biodeșeurilor, a deșeurilor municipale și de altă natură se sancționează în cazul persoanelor fizice, cu amendă între 10.000 și 15.000 de lei, iar în unele cazuri, posibilitatea de a fi supuse muncii neremunerate în folosul comunității pentru o perioadă între 40 și 60 de ore.


Persoane juridice riscă amendă între 30.000 și 40.000 de lei, cu sau fără privarea de dreptul de a desfășura o anumită activitate pe un termen de la 3 luni la un an.

6
0
0
2
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав