Criza energetică stiri: 1714
Cutremure stiri: 389
Eurovision stiri: 423

Pensiile ar putea fi indexate din 1 martie

18 feb. 2022,, 16:45   Societate
45886 4

Pensiile ar putea fi indexate în acest an din 1 martie şi nu din 1 aprilie. Un anunţ în acest sens ar urma să fie făcut în următoarele zile. Declaraţia a fost făcută de către vicepreşedintele Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Lilian Carp, în cadrul unei emisiuni de la un post privat de televiziune, relatează Noi.md cu referire la trm.md.

„Preţurile ridicate sunt dictate de preţurile la bursele internaţionale. Ceea ce poate face Guvernul este să vină cu compensări care sunt câteva miliarde. Totodată, vedem şi cu creşterea pensiilor care au avut loc şi o să avem şi compensarea pensiilor nu cu data de 1 aprilie, dar cu data de 1 martie, în funcţie de inflaţie cu aproape 20%. Cel puţin noi discutăm despre aceste lucruri şi în aceste zile vom avea o decizie”, a menţionat Lilian Carp.

Anterior, şi deputatul PAS, Dan Perciun, a menţionat că, în baza noii formule de indexare a pensiilor, unele tipuri de pensii ar urma să fie indexate cu aproximativ 20%. Potrivit lui, odată cu indexarea pensiilor vor fi majorate şi alocaţiile.

16
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?