COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Pavlovschi: Nu putem începe reforma justiției cu o încălcare gravă a Constituției

Pavlovschi: Nu putem începe reforma justiției cu o încălcare gravă a Constituției

Înlocuirea unui procuror cu altul nu are nicio legătură cu reforma justiției și este greșit să începem reforma legală cu o încălcare gravă a Constituției.

Această opinie a fost exprimată de fostul ministru al Justiției, Stanislav Pavlovschi, pe pagina sa de pe o rețea de socializare, transmite Noi.md.

"Înlocuirea unui procuror cu altul nu are nicio legătură cu reforma justiției! Mai mult decît atît, aceasta înseamnă profanarea completă a acestei reforme! Reforma înseamnă, în primul rînd, schimbări structurale foarte profunde în sistemul judiciar pentru ca funcționarea sa să fie direcționată în folosul societății. Și baza acestui tip de schimbare structurală este consensul public și înțelegerea necesității unor astfel de schimbări. Aceasta este o întreagă filozofie care necesită cunoștințe profunde și experiență. Să nu mai vorbim de diplomație și tact! Iar ceea ce urmărim noi acum nu poate fi numită altfel decît politica incompetenței și a iresponsabilității“, a subliniat el.


Stanislav Pavlovschi a menționat că sarcina principală a reformei juridice este instituirea unui regim juridic și construirea în Moldova a unui stat de drept.

„Nu este corect să începem acest proces cu o încălcare gravă a Constituției. Nici din punct de vedere politic, nici legal, nici moral!”, a subliniat fostul ministru al Justiției.

El a amintit că, atît prim-ministrul, cît și miniștrii, la preluarea funcției au depus jurămîntul în care au jurat să respecte Constituția. Și deputații la fel.

„Acest jurămînt mai este valabil sau nu?”, a întrebat Stanislav Pavlovschi.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load