Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Opinie: Parlamentul însuși s-a speriat de Declarația cu privire la ”statul capturat”

8 noi. 2019,, 13:45   Politică
4626 2

Parlamentul Moldovei încă nu a aconștientizat importanța declarației pe care a adoptat-o privind „statului capturat”.

Această opinie a fost exprimată de fostul ministru al Justiției din Moldova, Stanislav Pavlovschi, în cadrul emisiunii „Întrebarea principală” de pe canalul NTV Moldova, transmite eNews.

„Cred că nici parlamentul însuși nu a conștientizat importanța declarației pe care a adoptat-o. Au adoptat-o și singuri s-au speriat de ceea ce au adoptat. În nici într-o țară din lume nu se adoptă astfel de declarații. Acesta a fost un document de importanță extremă. Ei nu au mers mai departe, au refuzat să aplice articolul 15 din Convenția Europeană și să suspende valabilitatea anumitor dispoziții pe teritoriul Republicii Moldova pentru o anumită perioadă, ceea ce le-ar fi dezlegat mîinile și ar fi putut, fără jocuri și imitații de concursuri, să restabilească legea și ordinea în Moldova. Ei nu au mers pe această cale. De ce? - de frică, de nesiguranță, de teama că Duhul, odată eliberat din sticlă, nu va mai intra niciodată înapoi”, a subliniat Stanislav Pavlovschi.

„Eu nu știu de ce, mereu trebuie să ghicesc, dar a fost o greșeală foarte mare. Acum timpul este deja pierdut și, chiar dacă ar fi vrut, nu ar fi putut face acest lucru. Atunci, imediat, ar fi trebuit să facă acest lucru, căci acum, după ce și-au stabilit puterea în parlament, în președinție, în guvern, să spunem că este imposibil de restabilit ordinea în stat, fără a introduce măsurile de urgență prevăzute în articolul 15 din Convenția Europeană, ar fi incorect, timpul este deja pierdut, este prea tîrziu pentru aceasta”, a declarat fostul ministru al Justiției.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?