X 
Arşiţa stiri: 165
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1412

Patru medici de la un spital din capitală au ajuns pe banca inculpaților

6 iun. 10:59   Societate
3080 0

Procuratura municipiului Chișinău, Oficiul Botanica, a finalizat urmărirea penală și a expediat în instanța de judecată cauza penală în privința a patru medici obstetricieni-ginecologi ai IMSP Spitalul clinic municipal „Gheorghe Paladi”, învinuiți de încălcarea din neglijență a regulilor sau metodelor de acordare a asistenței medicale ce au cauzat decesul unui bebeluș.

„Potrivit rechizitoriului, prima inculpată, la data de 13 aprilie 2021, fiind apelată și informată de o gravidă despre apariția premiselor de naștere, la indicația ei, în aceeași zi, a fost internată cu diagnosticul – sarcina 36 săptămîni, ruperea prenatală prematură a membrelor amniotice, unde a fost examinată primar de a doua inculpată.

Prima inculpată s-a prezentat la spital, unde, inclusiv împreună cu a treia inculpată, fiind responsabile de acordarea asistenței medicale, adoptarea și reevaluarea planului de conduită reieșind din situațiile obstetricale în timpul nașterii, fără a manifesta diligența necesară față de obligațiile profesionale, nu au asigurat managementul uterin adecvat.

Urmare a analgeziei epidurale, nu au monitorizat corespunzător pacienta, luînd decizia, împreună cu a patra inculpată de a aplica ventuza obstetricală, în pofida necesității de a efectua operația cezariană.


În urma deciziei medicilor, nou-născutul a suferit traumatisme, care au dus la decesul acestuia în ziua următoare.

Învinuitele pledează nevinovate. Infracțiunea incriminată inculpatelor se pedepsește cu închisoare de pînă la 3 ani cu (sau fără) privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani”, se arată în comunicatul emis de Procuratură.

0
0
0
7
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав