Criza energetică stiri: 1782
Cutremure stiri: 391
Eurovision stiri: 428

Pascaru: ”Prin război noi putem doar distruge”

26 ian. 11:00   Societate
1663 0

Prin război noi putem doar să distrugem, dar nu să construim. Opinia aparține lui Nicolae Pascaru, președintele Mișcării naționale ”Voievod” în cadrul emisiunii ”Tema”.

”Republica Moldova este un stat mic, noi sîntem neutri. Ar fi foarte bine ca noi să păstrăm această neutralitate, să nu ne implicăm în conflictele mari pentru că Federația rusă este o țară mare. Ce nu s-ar întîmpla noi prin război putem doar să distrugem ce a mai rămas în economie și să pierdem oamenii care mai sînt. Asta o să ne arunge cu 40-50 de ani înapoi. Cred că trebuie să avem o clasă politică diplomată care să încerce să negocieze, avînd în vedere că între Rusia și Ucraina este un război dur. Republica Moldova nu trebuie să fie parte a unui bloc militar, mai ales că acolo nimeni nu ne așteaptă”, a spus Pascaru.

La rîndul său, Ian Lisnevschi, director compania “Intellect group”, spune că securitatea statului nostru depinde în mare măsură de deciziile luate de cei care îl conduc

”Atunci cînd noi vorbim despre o posibilă aderare la NATO, noi trebuie să analizăm în cît timp acest lucru se va întîmpla. Orice aderare la o alianță militară înseamnă risc enorm de conflict pe teritoriul acestei țări”, a declarat Lisnevschi.

7
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?