COVID-19 : VACCINAȚI 1 004 668  INFECTAȚI 400 556 (+3971)   TRATAȚI 369 770     DECESE 10 501(+13)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 543
Coronavirus stiri: 7925

Părinții, nemulțumiți de recuperarea orelor: Mai reușesc să mănînce?

16 noi. 2021,, 07:05   Societate
1354 0

Mulți părinți și nu numai se arată nemulțumiți de decizia Ministerului Educației privind recuperarea orelor de către elevii care au avut vacanță prelungită.

"Oare cum rezistă un elev din clasa I-IV-a de la ora 8 pînă la 16 la ore + recuperări cu prezență fizică. Ori nu e o bătaie de joc această decizie?

Cum rezistă cei din clasa VIII-a cu ore de la 8 la 13:30 cu prezență fizică și + 2 lecții recuperări online?! A, da, după toți au de făcut temele pentru a doua zi. Dar profesorii, elevii mai reușesc oare să mănînce? Normal, nu chifle", a scris jurnalista Sabina Roibu pe Facebook, transmite Noi.md cu referire la Știri.md.

"Eu predau în clasa a 3-a. Și copiii fac lecțiile cîte 1 oră timp de 3 săptămîni, de la 08:00 pînă la 14:00. Eu de 2-3 ori fac pauze de dans, muzicale, jocuri cognitiv-active... copiilor le place. E mult mai bine decît dacă eu stăteam în calculator 4 ore, cu 5 copii din 13, iar restul umblau pe drumuri, pentru că părinții sînt la lucru", a scris în comentarii o profesoară.

Solicitat de Știri.md, viceprimarul Chișinăului, Angela Cutasevici, ne-a comunicat că procesul educațional propriu-zis este reglementat doar de Ministerul Educației, iar autoritățile locale nu au competențe în acest sens.


"Cert este că noi ghidăm și directorii să găsească modelul potrivit. Ministerul Educației a prelungit perioada în care pot fi recuperate orele. Forma de organizare este diferită. Fiecare instituție și-a ales modelul. Noi ne-am propus chiar să avem o ședință consultativă cu directorii de școli ca să împărtășim experiențele și să găsim un numitor comun", ne-a comunicat Cutasevici.

Am încercat să luăm legătura și cu Serviciul de Presă al Ministerului Educației, însă deocamdată niciun reprezentant nu ne-a răspuns la telefon.

Menționăm că, la data de 4 noiembrie, Ministerul Educației a anunțat că perioada de recuperare a orelor pentru zilele suplimentare de vacanță a fost extinsă pînă la sfîrșitul anului de studii 2021-2022 și nu doar în semestrul I, așa cum a anunțat inițial Ministerul.

Responsabili de organizarea activităților de recuperare a orelor sînt conducătorii instituțiilor de învățămînt, care vor elabora un orar de recuperare și îl vor coordona cu OLSDÎ.

Reamintim că, în baza Hotărîrii CNESP nr. 64 din 26 octombrie 2021, Ministerul Educației a decis prelungirea vacanței de toamnă cu 7 zile pentru elevii din instituțiile de învățămînt primar, gimnazial și liceal publice și private, în unitățile administrativ-teritoriale (UAT) de nivelul întîi, UAT de nivelul al doilea: municipiile Chișinău și Bălți și UAT ale unității teritoriale Găgăuzia în care este stabilit pragul roșu de alertă.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X