X 
Transnistria stiri: 1301

OFICIAL: Situația în Zona de Securitate este calmă

24 feb. 2023,, 13:00   Societate
3813 0

Situația în Zona de Securitate este calmă, fără schimbări față de perioada anterioară, anunță Delegația Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control (CUC), în urma informațiilor de pe teren.

”Fluxul de persoane și mijloace de transport prin posturile vamale interne rămîne constant în săptămîna curentă, numărul posturilor de control este neschimbat, personalul posturilor nu a fost suplinit sau înarmat, nu au fost fixate deplasări ale efectivului de trupă sau ale tehnicii militare. În rîndul pacificatorilor nu au fost raportate încălcări de disciplină. Delegația Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control monitorizează în continuare evoluția situației în Zona de Securitate”, se arată în comunicatul de presă al CUC.

Comisia Unificată de Control este organul de conducere al misiunii de pacificare în Zona de Securitate care include localitățile amplasate de-a lungul rîului Nistru, pe ambele maluri. Delegația Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control reprezintă interesele Republicii Moldova şi acordă asistenţă multilaterală procesului de reglementare pașnică şi pe cale politică a conflictului în regiunea transnistreană a Republicii Moldova.

Precizăm că în ultimele zile pe rețelele de socializare circulă informații că în zona de securitate, la hotar cu Ucraina, se mobilizează militarii cu tehnică de apărare.

Totodată, ministerul rus al Apărării a declarat că autoritățile de la Kiev au intensificat pregătirile pentru invazia regiunii transnistrene.

2
0
0
2
9

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?