X 
Puterea stiri: 7442
Criza energetică stiri: 1124

O formațiune politică va cere ca buncărul de la Olișcani să revină în proprietatea statului

10 aug. 2021,, 14:00   Societate
2713 0

Președintele Partidului Puterea Oamenilor a descoperit că buncărul de la Olișcani, din raionul Șoldănești, se taie la fier vechi.

În acest sens, echipa Puterea Oamenilor, a cerut de la Agenția „Moldsilva" informații privind statutul acestui obiectiv și explicații de ce se taie la fier vechi.

„Acest teritoriu trebuie să aparțină statului, îngrădit, luate măsuri de siguranță, cu indicatoare și poate chiar taxat la intrare. Aici deja vin zeci de turiști, interesați de istoria sovietică, în special pentru că acest buncăr este unic în lume de felul acesta, cu o istorie impresionantă.

Înțelegem că fierul a ajuns la 5,20 MDL per kg, dar nu putem permite ca cineva să se facă din nou și din nou gospodar pe seama bunului public”, susține Ruslan Codreanu.

În acest context, Partidul Puterea Oamenilor va cere ca buncărul să revină în proprietatea statului. Totodată, partidul propune conservarea acestuia și crearea condițiilor necesare pentru dezvoltarea zonei turistice.


Buncărul a fost construit pe timpul sovietic și se spune că au fost cheltuite 32 milioane de ruble, pentru construirea lui. Sunt două cazemate, cu diametrul de 32 de metri şi peste 60 de metri adîncime, care fac din acesta un obiectiv militar enigmatic și grandios. După destrămarea URSS-ului, baza militară a fost abandonată, furat tot ce a fost mai de preț din ea și vîndut, iar treptat, aceasta s-a transformat într-o locație uitată de lume.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав