COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI770 910 INFECTAȚI289 025(+648)   TRATAȚI 273 259     DECESE 6695(+16)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2923
Puterea stiri: 6634

Noi reguli de intrare pe teritoriul R.Moldova. Ce trebuie să cunoașteți (VIDEO)

22 iul. 14:25 (reactualizat 24 iul. 08:34)   Societate
8282 0

Din data de 19 iulie curent au fost instituite noi măsuri de prevenire și control al infecției COVID-19 la trecerea frontierei de stat, pe sensul de intrare în R. Moldova.

Astfel, conforma hotărîrii Ministerului Sănătății, statele au fost clasificat în zone roșii și verzi, iar în funcție de acestea au fost instituite măsuri restrictive pentru cetățenii care intră pe teritoriul R.Moldova.

Tatiana Saharneanu, comisar al Poliției de Frontieră, a relatat într-un interviu pentru Noi.md ce reguli se aplică din 19 iulie curent.

Intrarea în Republica Moldova din țările clasificate ca zonă verde

Persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova şi au petrecut ultimele 14 zile anterioare, consecutive, în una sau mai multe ţări clasificate ca zonă verde sînt obligate să prezinte rezultatul negativ al testului PCR COVID-19, efectuat cu cel mult 72 ore înaintea îmbarcării, pentru persoanele care călătoresc cu mijloace de transport în comun, sau cel mult 72 ore înaintea intrării pe teritoriul Republicii Moldova, pentru persoanele care călătoresc cu mijloace proprii.


Confirmarea se prezintă pe suport de hîrtie sau în format electronic, în una din limbile de, engleză, franceză, germană, italiană sau rusă.

Persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova şi vin din ţările clasificate ca zonă verde şi nu deţin rezultatul negativ al testului PCR COVID-19 prevăzut la pct.4, vor respecta regimul de autoizolare cu o durată de 14 zile.

Excepție fac următoarele categorii de cetățeni: -persoanele care deţin un act confirmativ de vaccinare anti-COVID-19, prezentat în una din limbile de stat, engleză, franceză, germană, italiană sau rusă. Dovada imunizării, prezentată pe suport de hîrtie sau în format electronic, este valabilă dacă au trecut cel puțin 14 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

-copiii cu vîrsta de pînă la 6 ani;

- elevii/studenţii cu vîrsta de pînă la 18 ani, etc.

Intrarea în Republica Moldova din țările clasificate ca zonă roșie

Persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova şi vin din ţările clasificate ca zonă roșie vor respecta regimul de autoizolare cu o durată de 14 zile.

Excepție fac următoarele categorii:

- Persoanele care deţin un act confirmativ de vaccinare anti-COVID-19, prezentat în una din limbile moldovenească, engleză, franceză, germană, italiană sau rusă. Dovada imunizării, prezentată pe suport de hîrtie sau în format electronic, este valabilă dacă au trecut cel puțin 14 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

- copiii cu vîrsta de pînă la 6 ani;

- copiii cu vîrsta cuprinsă între 6 și 18 ani, dacă prezintă rezultatul negativ al testului PCR COVID-19, efectuat cu cel mult 72 ore înaintea îmbarcării, pentru persoanele care călătoresc cu mijloace de transport în comun, sau cel mult 72 ore înaintea intrării pe teritoriul Republicii Moldova, pentru persoanele care călătoresc cu mijloace proprii. Confirmarea se prezintă pe suport de hîrtie sau în format electronic, în una din limbile de stat, engleză, franceză, germană, italiană sau rusă.

- persoanele care deţin un act confirmativ de prezență a anticorpilor antiCOVID-19, prezentat în una din limbile de stat, engleză, franceza, germană, italiană sau rusă. Actul confirmativ, prezentat pe suport de hîrtie sau în format electronic, este valabil pe durata perioadei de 90 zile din data efectuării investigației. etc.

Reprezentanta Poliției de Frontieră a mai precizat că în pucntele de trecere este obligatorie purtarea măștilor de protecție, se verifică termometria și se respectă distanța fizică între persoane

În cazul depistării unor persoane cu semne clinice de boală, este solicitată intervenția punctului medical al aeroportului.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Ce părere aveți despre introducerea prezentării obligatorii a certificatului COVID-19 în Republica Moldova?
🔽🔽