X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Noi cazuri de rujeolă într-un Centru de refugiați

25 mar. 17:09   Societate
1311 0

Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) a raportat o creștere a cazurilor de rujeolă înregistrate la Centrul de plasament temporar pentru refugiați, din municipiul Chișinău. anunță Noi.md.

În total au fost notificate 12 cazuri, cel mai recent fiind confirmat la un adolescent cu vîrsta de 17 ani, transmite Noi.md.

Alte cazuri suspecte la persoane aflate în contact nu au fost raportate în focar, în ultimele zile.

”Totodată, anunțăm despre confirmarea, prin diagnostic de laborator, a unui caz de rujeolă la un copil cu vîrsta de 4 ani, din municipiul Chișinău. Alte cazuri cu suspiciune la rujeolă printre persoanele contacte din familie (copii cu vîrste cuprinse între 5 luni și 13 ani), se află în proces de investigare.De asemenea, informăm că alte două cazuri suspecte la rujeolă, la doi copii din aceeași familie, cu vîrste de 6 și respectiv, 8 ani, din mun. Chișinău, care au revenit recent din România, sînt în proces de investigare”, anunță ANSP.

La nivel național, de la începutul anului curent, au fost confirmate 19 cazuri de rujeolă. Rujeola este o boală extrem de contagioasă și poate duce la complicații grave.

0
0
0
4
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?