X 
Arşiţa stiri: 174
Jocurile Olimpice stiri: 134
Transnistria stiri: 1455

Boala de care suferă 80% dintre persoanele care folosesc un calculator

2 apr. 01:30   Sănătate
2461 0

Daily Mail publică un articol despre o tulburare ciudată, pe care 80% dintre persoanele care folosesc un calculator o au. Este vorba despre oprirea respiraţiei în timpul tastării la calculator, iar boala poartă deja un nume: "email apneea".

Oprirea respiraţiei, numită apnee, se întîlnea pînă acum mai mult la persoanele supraponderale sau în timpul somnului. Printre simptomele acestei tulburări se numără oboseala, gîtul uscat sau durerea în gît, memoria slabă, puterea de concentrare redusă, durerile de cap, anxietatea, depresia, libidoul scăzut şi impotenţa.

Cu toate acestea, s-a descoperit o formă de apnee care apare atunci cînd suntem foarte concentraţi cînd scriem un text sau un e-mail, scrie Daily Mail. Dacă "uităm" să respirăm în timp ce tastăm, este posibil ca pupilele să ni se dilate, ritmul cardiac să crească şi să transpirăm mai mult. Aceasta este reacţia corpului în condiţii de stres sau pericol, scrie Daily Mail.

"Trebuie să începem să respirăm în timp ce scriem un e-mail. Conştientizarea este primul pas spre rezolvarea problemei", notează sursa.

10
5
0
4
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав