X 
Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4037

Cazuri noi de rujeolă sînt confirmate la centrul de plasament pentru refugiați

15 apr. 11:45   Societate
1842 0

Vladimir Bolocan, șef-adjunct al Direcției generale asistență medicală și socială anunță astăzi, 15 aprilie, că din cele 22 de cazuri suspecte de rujeolă, au fost confirmate 17 la centrul de plasament temporar pentru refugiați din strada Nicolae Testemițanu din Chișinău, notează Noi.md.

„În total, la moment din cele 22 cazuri suspecte de rujeolă care au fost anunțate, doar 17 cazuri au fost confirmate, 4 cazuri au fost infirmate, iar un caz încă rămîne suspect. Probabil săptămîna aceasta vom primi un răspuns cu privire la acel caz”, a declarat Vladimir Bolocan.

Responsabilul din sănătate a precizat că alte există 3 cazuri sporadice de infectare cu rujeolă, în minicipiul Chișinău și localitatea Hulboaca.

„Aceste cazuri nu au legătură epidemiologică între ele. sînt cazuri sporadice și nu există risc pentru infectare sau risc epidemiologic de desfășurare a unui focar”, a conchis Bolocan.

Rujeola este o infecție virală extrem de contagioasă, care poate duce la complicații grave, precum infecția urechii medii, laringită, bronșită, pneumonie, encefalită, meningoencefalită, panencefalită și chiar deces. O persoană diagnosticată cu rujeolă poate să infecteze alte 18 persoane.

0
0
0
2
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?