X 
Criza energetică stiri: 1778
Cutremure stiri: 391
Eurovision stiri: 428

Năstase a cîștigat procesul împotriva Consiliului pentru prevenirea discriminării

21 feb. 2021,, 13:35   Societate
2245 0

Printr-o încheiere irevocabilă Curtea Supremă de Justiție i-a dat dreptate lui Andrei Năstase, președintele Platformei DA, în procesul contra Consiliului pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității, privind instalarea crucifixului în incinta MAI.

Astfel, Andrei Năstase, ex-ministru de Interne, a fost absolvit de obligația de a aduce scuze publice pentru „instigare la discriminare pe criteriu de convingeri manifestată prin instalarea crucifixului”. Acest fapt s-a produs în urma admiterii de către completul specializat pentru examinarea acțiunilor în contencios administrativ a solicitării lui Andrei Năstase de a anula decizia Consiliului. Președintele Platformei DA a obținut cîștig de cauză în prima instanță, la Curtea de Apel Chișinău și, recent, prin emiterea încheierii irevocabile a CSJ.

Amintim că în cererea de chemare în judecată depusă de Andrei Năstase împotriva Consiliului pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității, președintele Platformei DA a consemnat că în Republica Moldova simbolurile creștinismului, inclusiv crucea, sînt legiferate prin Stema de stat aprobată prin Lege și a amintit de acvila care poartă o cruce de aur (acvilă crucială) și de faptul că simbolul crucii este parte componentă a sigiliului statului care reprezintă în amprentă un sigiliu rotund cu imaginea conturată a Stemei de Stat. Andrei Năstase a mai indicat că prezența crucii în instituțiile de stat nu doar că este posibilă, ci chiar obligatorie, avînd în vedere că autoritățile sînt obligate să amplaseze și să utilizeze în activitatea curentă aceste simboluri.

Dezideratul unirii cetățenilor Republicii Moldova în jurul unei idei naționale, a unui proiect de țară, a valorilor general-umane și strămoșești și încetarea vrajbei pe motive care ne dezbină artificial, a fost expus nu o singură dată de Andrei Năstase și formațiunea Platforma DA care a îmbrățișat doctrina conservatoare popular europeană și, astfel, la evenimentul de înălțare a crucifixului pe un perete din interiorul sediului MAI au participat Mitropolitul Basarabiei, ÎPS Petru și Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, Vladimir. Ulterior, Andrei Năstase a spus renumita sa frază ca răspuns la acuzele Consiliului: „Niciun consiliu nu mă poate obliga să mă las de Dumnezeu!”

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?