X 
Puterea stiri: 7442
Criza energetică stiri: 1132

Moldova și Spania ar putea semna un memorandum de cooperare în domeniul turismului

19 mai. 2021,, 17:45   Societate
2285 0

Secretarul de stat, Dumitru Socolan, a avut o întrevedere cu secretarul de stat pentru turism al Spaniei, Fernando Valdés Verelst, în contextul vizitei oficiale în capitala spaniolă dedicată participării la expoziția internațională în domeniul turismului – FITUR.

În cadrul discuției, interlocutorii au punctat oportunitatea semnării pe viitor a unui Memorandum de cooperare moldo-spaniol, care va permite Republicii Moldova să preia cele mai bune practici și experiențe în domeniul industriei turistice dezvoltate de-a lungul anilor de către Spania – actualmente unul dintre liderii mondial în acest domeniu.

Un subiect separat l-a constituit depășirea crizei provocate de pandemie în industria călătoriilor și reactivarea turismului, cu accent pe sporirea mobilității sigure. A fost pus accentul pe implementarea certificatului verde digital pentru călătorii, care urmează a fi implementat de către statele membre ale Uniunii Europene începînd cu luna iunie. Oficialul spaniol a comunicat că țara sa va prezenta oficial funcționarea Digital Green Certificate la data de 21 mai 2021, în cadrul FITUR și pledează pentru accelerarea implementării acestuia cît de curînd posibil, participînd la primele teste-pilot ale UE cu mai multe destinații turistice naționale.

Fernando Valdés Verelst a apreciat participarea delegației Republicii Moldova la FITUR, remarcînd că, pentru Guvernul Spaniei, expoziția internațională în domeniul turismului din acest an reprezintă o prioritate în reactivarea turismului internațional, într-un moment în care vaccinarea avansează pe plan global. Dumitru Socolan a susținut importanța repornirii turismului internațional și a invitat omologul spaniol să consulte oferta turistică a Republicii Moldova, promovată în cadrul campaniei „Fii oaspetele nostru”.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав