X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4061

Ministrul Educației: "Profesori din opt raioane sînt bănuiți de fraude"

16 feb. 11:11   Societate
2608 0

Profesori din opt raioane ale țării sînt bănuiți de Ministerul Educației că ar frauda examenele gimnaziale. Instituția a efectuat o analiză și a stabilit că elevii de clasa a IX-a au rezultate bune la probele de absolvire, însă primesc note mici la BAC.

Precizările au fost făcute de Dan Perciun, ministrul Educației precizînd că este vorba despre raioanele Briceni, Cahul, Cantemir, Cimișlia, Drochia, Dubăsari, Rezina și Șoldănești. Potrivit lui, acolo vor fi trimiși circa 400 de voluntari, care să monitorizeze examenele în 197 de instituții de învățămînt.

„Simplu spus, am observat că în anumite raioane avem pondere mare a copiilor care obțin note foarte bune, între 8 și 10, la examenele din gimnaziu, dar obțin note mici la BAC”, a menționat Perciun în cadrul unei conferințe de presă, notează Noi.md cu referire la realitatea.md.

Testele pentru examenul din clasa a IX-a vor fi evaluate centralizat, a mai informat Perciun. Totodată, potrivit ministrului, printre voluntarii care se vor asigura cum se desfășoară examenul se vor număra studenți de la pedagogie și persoanele deja angajate în învățămînt, iar recrutarea celor implicați în procesul de verificare a lucrărilor va începe în martie.

Costurile pentru activitatea voluntarilor vor ajunge la circa un milion de lei, inclusiv transportul și alimentația. În 2024, inițiativa va fi susținută de către Agenția Germană de Dezvoltare, iar dacă se va dovedi justificată, în 2025 ar putea fi finanțată din bugetul de stat.

1
0
0
0
8

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?