X 
Transnistria stiri: 1391
Preşedintele stiri: 4027

Programul "Investim în profesori" - cîți beneficiari sînt pînă în prezent

6 feb. 20:30   Societate
5400 0

Mai multe cadre didactice din instituțiile de învățămînt general din țară, care au participat la prima ediție a Programului Național „Investim în profesori”, au participat la o discuție inițiată de Ministerul Educației și Cercetării (MEC) cu scopul de a îmbunătăți conținuturile predate și modalitatea de organizare a instruirilor.

Programul, care a fost lansat în 2023 a inclus peste 3000 de cadre didactice din 90 de instituții de învățămînt. Un grup de formatori a livrat formări profesionale ajustate la necesitățile fiecărei instituții în parte, notează Noi.md.

Prezent la eveniment, ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun, a menționat că programul va fi implementat și în anul curent, de formări, urmînd să beneficieze circa 4000 de profesori și 3000 de educatori.

„Ne dorim să revedem și să îmbunătățim programul care a fost pilotat anul trecut. Ministerul a făcut și un chestionar la care au participat 1500 de persoane. Ne-am bucurat că un număr atît de mare de participanți, practic, jumătate dintre cei care au trecut prin program au răspuns la acest chestionar.

Vrem să înțelegem ce schimbare s-a produs la nivel comportamental și organizațional și ce așteptări este rezonabil să avem de la asemenea programe de formare”, a spus Dan Perciun.

1
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?