Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4054

Ministerul Sănătății, despre importarea vaccinului rusesc „Sputnik V”

16 mar. 2021,, 16:15   Societate
3688 1

Guvernul va negocia cu toți producătorii vaccinurilor înregistrate în Republica Moldova, a spus ministerul.

Autoritățile moldovenești discută de urgență cu producătorii tuturor vaccinurilor înregistrate în țară. Acest lucru a fost declarat de președintele Comitetului consultativ național al specialiștilor în imunizare, Ninel Revenco, în timpul unei conferințe de presă la Ministerul Sănătății, scrie sputnik.md.

"Au loc negocieri cu companii - producători de vaccinuri care sînt incluse pe listele urgente ale Agenției Naționale a Medicamentului sau pe lista Organizației Mondiale a Sănătății. Care vor fi rezultatele acestor negocieri, nu știm încă. Statul este interesat să ofere populației vaccinuri sigure și de înaltă calitate în cantități suficiente", spune Revenco.

Anterior, premierul interimar Aureliu Ciocoi a declarat într-un interviu că guvernul moldovean intenționează să achiziționeze vaccinurile înregistrate la Agenția Medicamentului: AstraZeneca (Coreea de Sud), AstraZeneca (India), Pfizer și Sputnik V. „Lista se va extinde”, a spus Ciocoi.

Pe 12 martie, parlamentul moldovean a aprobat o lege în două lecturi simultan, care simplifică procedura de achiziție publică a vaccinurilor împotriva COVID-19. 68 de deputați au votat pentru această inițiativă.


Pe 2 martie, în Moldova a început campania de vaccinare împotriva coronavirusului. Acest proces este împărțit în trei etape. În primul rînd vaccinurile se administrează lucrătorilor medicali, în al doilea - persoanelor cu vîrsta peste 60 de ani, persoanelor cu boli cronice, angajaților instituțiilor de învățămînt și angajaților structurilor de forță. La a treia etapă va fi vaccinată toată populația.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?