X 
Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499

Ministerul Educației întreprinde prima măsură în cazul profesorului acuzat de violență

22 feb. 11:04   Societate
2015 0

Ministerul Educației și Cercetării (MEC) informează că profesorul din gimnaziul Sărăteni, Leova, care ar fi lovit un copil a fost suspendat din funcție pe perioada anchetei, anunță Noi.md

Totodată, direcția raională de învățămînt a sancționat (cu avertizare) directoarea gimnaziului pentru neraportarea cazului suspect de violență.

MEC s-a autosesizat cu privire la acest caz pe data de 14 februarie, curent și a cerut Direcției de Învățămînt a Consiliului raional să examineze cazul și să asigure protecția copiilor din instituție pe perioada cît cazul este examinat de Procuratura Leova.

A doua zi, Direcția de Învățămînt Leova a demarat o anchetă de serviciu, cu deplasarea în instituția vizată a unei comisii. Specialistul psiholog a inițiat o investigație pentru stabilirea stării psiho-emoționale a copilului care ar fi fost agresat. La fel, au fost aplicate chestionare anonime pentru a stabili dacă profesorul aplica violență și față de alți copii.

Direcția de Învățămînt Leova a întocmit un plan de intervenție cu privire la prevenirea violenței în instituțiile școlare, care conține următoarele acțiuni:

1. organizarea unei ședințe extraordinare cu managerii instituțiilor școlare și coordonatorii ANET cu privire la respectarea Procedurii de organizare instituțională și intervenție a lucrătorilor din învățămînt (organizată la 16.02.2024);

2. efectuarea pe parcursul lunii februarie a vizitelor de monitorizare în instituțiile de învățămînt din raion;

3. organizarea unui seminar tematic pentru managerii instituțiilor de învățămînt, în luna martie, curent.

Ministerul va continua să monitorizeze examinarea cazului și va reveni ulterior cu informații adiționale.

0
0
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?