Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Profesorul de la un gimnaziu din Leova, acuzat că ar fi lovit un copil, continuă să activeze

20 feb. 17:33   Societate
2198 0

Profesorul de matematică de la un gimnaziu din Leova, acuzat săptămîna trecută că ar fi lovit un copil, continuă să activeze. Asta în timp ce procurorii au pornit o urmărire penală pe faptul tratamentului inuman și degradant admis de către un cadru didactic față de un elev.

Responsabilii direcției de învățămînt din raion, instituție în subordinea căreia se află gimnaziul, argumentează decizia de a-l lasă la muncă pe profesor prin lipsa de angajați și absența unor dovezi clare că acesta ar fi lovit elevul, transmite protv.

Profesorul de matematică de la un gimnaziu din Leova, acuzat săptămîna trecută că ar fi lovit un copil, continuă să activeze. Asta în timp ce procurorii au pornit o urmărire penală pe faptul tratamentului inuman și degradant admis de către un cadru didactic față de un elev.

Responsabilii direcției de învățămînt din raion, instituție în subordinea căreia se află gimnaziul, argumentează decizia de a-l lasă la muncă pe profesor prin lipsa de angajați și absența unor dovezi clare că acesta ar fi lovit elevul. A

Aliona Carafizi, Șefa direcției de învățămînt a Consiliului Raional Leova: "Din două rele noi alegem ce e mai puțîn rău. Trei clase de a 7-a, a 8-a, a 9-a vor rămîne fără ore de matematică, chiar este problematic să găsești în loc un alt profesor la mijloc de an școlar." Așa argumentează direcția de învățămînt din raionul Leova decizia de a-l lasă pe profesor să continue să lucreze în școală. Șefa instituției spune că nu există o finalitate a anchetei procurorilor care ar demonstra că dascălul ar fi lovit elevul. Iar în aceste condiții, nu ar există motive de a-l suspendă sau demite pe acesta din funcție.


"Chestionarele pe care le-am efectuat cu elevii gimnaziului nu au arătat violență. Cu noi a mers în vizită și psihologul. Acesta a investigat cazul discutînd cu copilul și cu alți copii care au fost martori. O parte zic că a fost lovit, cealaltă parte zic că nu a fost lovit copilul de profesor." Totuși, șefa direcției da asigurări că profesorul nu va manifestă un comportament necorespunzător față de copii, în special față de elevul care s-a plîns pe acesta.

"Psihologul din cadrul serviciului de asistență psihopedagogică, serviciul teritorial, a discutat cu dumnealui referitor la comportament, la relația în cadrul instituției cu acest copil și cu alți copii. Mi-a părut că profesorul a înțeles că chiar nu trebuie să fie presat nici într-un fel copilul." Ministerul Educației menționează că monitorizează cazul și solicită direcției de învățămînt să rămînă imparțială.

Rodica Braguța, Șefa Direcției Juridice și Resurse Umane, Ministerul Educației: "O astfel de abordare este una insuficientă. Noi solicităm organului local de specialitate să aibă o atitudine obiectivă, să examineze cazul avînd în vedere interesul superior al copilului." Responsabilii din cadrul ministerului admit că declarațiile copiilor ar fi putut să fie influențate, iar asta face și mai anevoioasă gestionarea cazului.

"Cu părere de rău, deja au fost foarte multe influențe și ceea ce am primit noi la ziua de astăzi arată că s-a intervenit."

Cazul a devenit cunoscut săptămîna trecută, cînd mai mulți părinți dintr-o localitatea din Leova ne-au scris că profesorul de matematică ar fi lovit un elev, după care l-ar fi scos și la careu pentru a-l certă în față întregii școli.

Părinții copilului care ar fi fost lovit cer să se facă dreptate. Profesorul neagă orice acuzație, iar administrația instituției de învățămînt a declarat că profesorul doar ar fi atins copilul. Cazul a ajuns in vizorul procurorilor.

A fost efectuată expertiză medico-legală, care a stabilit că minorului i-au fost cauzate vătămări corporale, anunță procuratura generală. În acest caz, a fost pornită urmărire penală pe faptul tratamentului inuman și degradant admis de către un cadru didactic față de un elev de-al sau5
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?