Arşiţa stiri: 165
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1412

Meta a spus de ce i-a ”lichitat” pe Șor & Co de pe Facebook

7 iun. 09:43   Societate
4345 2

Compania americană Meta a declarat că pagina de Facebook a oligarhului fugar Ilan Șor, precum și a acoliților săi, au fost blocate. Compania menționează că aceștia au fost atribuiți la „organizații și persoane periculoase”.

Meta afirmă că elimină orice conținut care conține elogierea, susținerea substanțială și reprezentarea lui Ilan Șor și a asociaților săi atunci cînd compania este informată despre aceasta, notează Noi.md cu referire la zdg.

Conform transparency.meta.com, politica companiei privind „organizații și persoane periculoase” stipulează că Meta nu permite prezența pe rețelele de socializare pe care le deține a organizațiilor sau a persoanelor care declară o misiune violentă sau care sînt implicate în acte de violență. „Evaluăm aceste entități pe baza comportamentului lor atît online, cît și offline”, punctează regulamentul.

Joi, 6 mai, oligarhul fugar Ilan Șor, deputata Marina Tauber, bașcana autonomiei găgăuze Evghenia Guțul și fostul jurnalist Alexei Lungu, instalat de Șor la cîrma formațiunii „Șansă”, au rămas fără conturile oficiale de Facebook. De asemenea, este indisponibilă și pagina oficială a fostului partid „Șor”.

Serviciul de Securitate și Informații (SIS) afirmă că au semnalat problema „încă în 2023”.


SIS a informat, încă din 2023, compania Meta despre utilizarea de către persoanele afiliate factorului rus pentru promovarea dezinformarii și propagandei. Informațiile au vizat o lista de pagini anonime care promovau publicitate plătită din fonduri ilegale, în special în perioada alegerilor locale generale din 2023”, au declarat reprezentanții SIS pentru ZdG.

Totodată, este indisponibilă pagina „Simple Overkill”, gestionată de Veaceslav Valico, apropiat de-al lui Veaceslav Platon. Pagina lui Veaceslav Platon este, în continuare, disponibilă pentru utilizatorii rețelelor de socializare.

În perioada 25 aprilie – 24 mai 2024, controversatul om de afaceri Veaceslav Platon și fostul deputat fugar Ilan Șor au cheltuit aproximativ 31 de mii de euro pentru promovarea dezinformării pe Facebook, arată un raport al WatchDog.MD.

9
0
0
3
23

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав