X 
Arşiţa stiri: 189
Jocurile Olimpice stiri: 145
Transnistria stiri: 1412

Directoarea Ansambulului Național „Joc”, suspendată din funcție

14 iun. 10:51   Societate
10766 1

Ministerul Culturii efectuează o anchetă de serviciu, după ce dansatori ai ansamblului național „Joc” au dansat la forumul de la Sankt-Petersburg, unde au participat masiv reprezentanții blocului Victorie, controlat de fugarul Ilan Șor.

În perioada investigațiilor, contractul cu directoarea interimară Aliona Strâmbeanu a fost suspendat, activitatea funcționarei fiind supusă controlului.

„Urmare a participării unor angajați ai IP Ansamblul Național Academic de Dansuri Populare „JOC”, cu program artistic, în afara raporturilor de muncă stabilite, în cadrul Forumului economic de la Sankt Petersburg, Ministerul Culturii a inițiat un proces de verificare a activității IP ANADP „Joc”, în acest scop fiind constituită o Comisie de verificare. Ministerul Culturii a demarat o anchetă de serviciu în privința directoarei generale interimare a IP ANADP „Joc”, Aliona Strâmbeanu. Pe perioada efectuării anchetei de serviciu, se suspendă Contractul individual de muncă încheiat cu Aliona Strâmbeanu”, se arată într-o reacție transmisă reacției Realitatea.

Amintim, după ce în presă au apărut imagini video în care 4 membri ai Andamblului Național Academic JOC s-au încins într-o horă alături de fugarul Ilan Șor, conducerea Ansamblului a anunțat că dansatorii, în perioada respectivă au fost în concediu din cont propriu.

Potrivit sursei, în adresa instituţiei nu a parvenit nici o solicitare privind delegarea membrilor colectivului său, sau a ansamblului în întregime, pentru paticipare la vreo prestație artistică în Federația Rusă.


12
1
1
1
52

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumul republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав