COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Mesajul membrilor CSM, revocați din funcție, către sistemul judecătoresc

Mesajul membrilor CSM, revocați din funcție, către sistemul judecătoresc

După două tentative eșuat, din lipsă de cvorum, de a se întruni în sedință, membrii Consiliului Superior al Magistraturii, care au fost revocați din funcție la Adunarea Generală Extraordinară a Judecătorilor din 27 septembrie, vin cu un mesaj către sistemul judecătoresc din Republica Moldova.

Potrivit președintelui interimar al CSM, Dorel Musteață, care a fost demis din funcție la Adunarea Generală Extraordinară a Judecătorilor din 27 septembrie, și ședința de astăzi a fost amînată din lipsă de cvorum.

Totodata, Musteață spune că în această dimineață, în cancelaria CSM, a parvenit o sesizare a Procurorului General interimar, Dumitru Robu, privind eliberarea acordului de urmarire penală, reținere și aducere silită, percheziții, arestare și tragere la răspundere penală a unui judecător.


Mesajul lui Dorel Musteață:

„Se creează impresia că ședințele CSM sînt intenționat boicotate și se încearca a face ca CSM să nu fie lucrativ.

În sesizarea procurorului sînt vizați mai mulți judecători, inclusiv mai mulți judecători din mai multe instanțe. Inclusiv judecători, care s-au aflat pe scenă la Adunarea Generală a Judecătorilor din 27 septembrie, inclusiv judecători care sînt candidați la alegerile din 25 octombrie pentru a fi aleși în calitate de membri CSM.

Venim cu un mesaj pentru tot sistemul judecătoresc. În contextul dat, temei legal pentru convocarea ședinței de pe 25 octombrie nu există. Îndrumăm judecătorii să-și îndeplinească atribuțiile.

Prin diferite metode, liderii acestei adunări ne transmit mesaje sa ne dăm demisia”, a declarat Dorel Musteață.

Ședința de astăzi, 22 octombrie, cît și cea din 17 octombrie, nu au avut loc din cauza lipsei de cvorum. Membrii actuali ai Consiliului Superior al Magistraturii au fost revocați din funcție la Adunarea Generală Extraordinară a Judecătorilor.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load