Lista substanțelor stupefiante autorizate în R.Moldova a fost actualizată

30 aug. 15:30   Societate
5913 0

Lista substanțelor stupefiante, psihotrope și precursorilor acestora a fost actualizată, în scopul combaterii abuzului de noi substanțe și diminuarea riscurilor utilizării acestora.

O hotărîre în acest sens fiind aprobată de Guvern, la propunerea Ministerului Sănătății.

Modificările operate se referă la completarea listei substanțelor stupefiante, psihotrope și precursorilor acestora cu 640 de poziții noi, prin supunerea sub controlul statului a noilor substanțe identificate în circuit în Republica Moldova.

Necesitatea actualizării listei rezultă din diversificarea și extinderea spectrului de psihotrope și stupefiante, inclusiv apariția drogurilor sintetice, care prezintă un potențial pericol asupra sănătății publice.

Măsurile introduse au scopul de a controla și de a limita utilizarea acestor droguri, pe baza unei clasificări a valorii lor terapeutice, a riscului de abuz și a pericolelor la adresa sănătății.


Menționăm că, modificările aduse cadrului normativ sînt în concordanță cu deciziile Comisiei Organizației Națiunilor Unite (ONU) pentru Stupefiante, care este organismul principal responsabil de politica globală în domeniul drogurilor în cadrul ONU, avînd responsabilitatea de a decide în privința aprobării modificărilor propuse în listele internaționale de substanțe stupefiante și psihotrope.

3
0
2
1
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?