COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 934 281   INFECTAȚI 363 110(+677)   TRATAȚI 347 118      DECESE 9090(+21)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3014

Lansarea aplicaţiei digitale COVID amînată

6 oct. 10:40   Societate
2274 0

Un nou termen privind lansarea aplicaţiei digitale COVID. Deşi premierul Natalia Gavriliţa a declarat încă acum o săptămînă că platforma pentru verificarea certificatelor de vaccinare va fi disponibilă în cîteva zile, secretarul de stat al Ministerului Sănătăţii Svetlana Nicolăescu anunţă o amînare - 11 octombrie.

Cu ajutorul aplicaţiei vor putea fi verificate certificatul de vaccinare, testul negativ la COVID sau dovada că persoana a fost bolnavă. Nicolăescu a mai spus că aplicaţia a fost deja elaborată de Agenţia Guvernare şi este acum în fază de testare, transmite Noi.md cu referire la Publika.md.

"Persoanele responsabile, în localuri de exemplu, unde este necesar de prezentat acest certificat COVID pentru acces, vor folosi o aplicaţie mobilă pentru citirea acelui QR code care este imprimat pe fiecare certificat, astfel ca să valideze certificatele persoanele care îl vor prezenta.", a explicat Svetlana Nicolăescu, secretar de stat al Ministerului Sănătăţii.

Autoritățile au precizat că aplicația nu va putea scana şi certificatele cetățenilor străini. Ei însă vor avea acces oriunde, dacă prezintă aceste acte. Svetlana Nicolăescu a menţionat că, atunci cînd sistemul de verificare dezvoltat de țara noastră va fi recunoscut internațional, vor putea fi scanate şi certificatele cetăţenilor străini.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Guvernul anunță că există un deficit de personal în structurile de stat. În opinia dvs., cum am putea rezolva această problemă?
 X