COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 929 781   INFECTAȚI 361 828(+712)   TRATAȚI 345 226      DECESE 9022(+37)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3013

La parlament a fost vernisată o expoziție de fotografie

30 sep. 18:30   Societate
1177 0

20 de fotografii în care sînt surprinși vîrstnici și voluntari tineri, campioni ai dialogului între generații sînt expuse în Parlament, transmite Noi.md.

Expoziția ”Abilitățile digitale conectează generații”este organizată în parteneriat cu Fondul ONU pentru Populație (UNFPA) și este dedicată Zilei Internaționale a Oamenilor în Vîrstă.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu a menționat în cadrul ceremoniei de inaugurare că expoziția este o reflecție a situației din țară și a făcut referire la propria experiență din familie. “Noile tehnologii contribuie semnificativ la apropierea familiilor și a rudelor, la orice distanță. Ne ajută mult în a fi mai aproape unii de alții, iar telefoanele mobile pentru părinții și buneii noștri sînt esențiale în a comunica la orice oră”.

Reprezentanta rezidentă UNFPA Moldova, Nigina Abaszada și-a exprimat aprecierea pentru oportunitatea de a fi parteneri ai Legislativului în vernisarea expoziției. „Tendințele demografice din Moldova indică faptul că populația Republicii Moldova nu devine mai tînără, ci îmbătrînește. Conform previziunilor noastre, peste 15 ani, un moldovean din 3 va avea mai mult de 60 de ani. Prin urmare, strategia noastră comună ar trebui să vizeze soluții precumpolitici de îmbătrînire activă și construirea solidarității sociale și a incluziunii prin dialog intergenerațional.”

La rîndul său, directoarea Biroului de Cooperare al Elveției, Caroline Tissout a spus că persoanele vîrstnice nu trebuie privite ca beneficiari de asistență, ci drept persoane care au multe de împărtășit tinerilor. ”sîntem mîndri să fim parte a acestui proiect frumos”, a menționat Caroline Tissout.


Fotografiile au fost realizate în cadrul unui program unde 300 de vîrstnici au fost instruiți de către 85 de voluntari tineri cum să folosească un telefon mobil performant, conectat la internet, în special, pentru a discuta cu familia, pentru a achita serviciile online, dar și pentru a depăși izolarea socială, pe timp de pandemie.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Guvernul anunță că există un deficit de personal în structurile de stat. În opinia dvs., cum am putea rezolva această problemă?
 X