X 
Arşiţa stiri: 178
Jocurile Olimpice stiri: 134
Transnistria stiri: 1412

La Haragîș, a avut loc ceremonia de comemorare a eroilor SMURD

2 iun. 17:43   Societate
863 0

Astăzi, 2 iunie 2024, tradițional a fost desfășurată ceremonia de comemorare a victimelor accidentului aviatic din apropierea localității Haragîș, raionul Cantemir, unde acum opt ani și-au pierdut viața patru membri ai unui echipaj SMURD din România.

Evenimentul solemn a avut loc la complexul memorial SMURD ridicat lîngă locul tragediei, notează Noi.md.

Ceremonia comemorativă a început cu o slujbă religioasă, după care toți cei prezenți au ținut un minut de reculegere în memoria eroilor SMURD căzuți la datorie.

Oficialii au ținut discursuri și au vorbit despre un adevărat exemplu de devotament și sacrificiu a echipajului SMURD trecut în neființă, care a jertfit cu propriile vieți în timpul realizării misiunii de salvare pentru cetățenii Republicii Moldova.

Amintim că elicopterul SMURD se îndrepta spre raionul Cahul pentru a prelua un pacient, însă din cauza condițiilor meteo nefavorabile s-a prăbușit în pădure.


Potrivit IGSU, de la lansarea proiectului transfrontalier SMURD în Republica Moldova în anul 2014, în total pînă în prezent, au fost realizate 132 de misiuni aero-medicale transfrontaliere pentru transportarea și salvarea cetățenilor țării noastre.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав