X 
Arşiţa stiri: 185
Jocurile Olimpice stiri: 142
Transnistria stiri: 1455

Moartea președintelui Iranului: În timpul zborului, vremea era favorabilă

22 mai. 10:15   Externe
3034 0

Șeful cancelariei prezidențiale a Iranului, Ghulam Hossein Ismaili, a declarat că, în timpul zborului celor trei elicoptere, printre care se afla și cel care îl transporta pe regretatul președinte Ibrahim Raisi, „condițiile de zbor” și vremea erau „absolut normale”.

Ismaili, care se afla la bordul unuia dintre cele două elicoptere ale delegației care supraviețuit, a declarat că în timpul zborului condițiile meteo erau favorabile, înnorat era doar într-o zonă.

„După o jumătate de oră de zbor, în apropierea minei de cupru Sungun erau nori, dar nu ceață. S-ar putea să fi fost ceață în adîncul defileului, dar pe traiectoria noastră de zbor nu era ceață. Norii erau puțin deasupra elicopterului. Pilotul elicopterului, la bordul căruia se afla președintele, în calitate de comandant, ne-a ordonat să luăm altitudine și să continuăm zborul deasupra norilor.

Elicopterele au urcat la o altitudine mai mare și, după aproximativ 30 de secunde, pilotul nostru și-a dat seama că elicopterul președintelui dispăruse. În cele din urmă, norii s-au risipit și am putut vedea mina de cupru Sungun.

Pilotul nostru s-a întors să caute elicopterul. Mi s-a spus că elicopterul s-ar putea prăbuși, deoarece nu am avut niciun contact cu ei timp de un minut și jumătate. Elicopterul nostru s-a rotit de mai multe ori în cerc și nu a reușit să stabilească un contact radio. Am aterizat la mina Sungun peste 30 de secunde.


Am luat legătura cu pasagerii elicopterului, nu a răspuns nimeni. Apoi ni s-a spus că pilotul elicopterului, Mustafawi, a fost sunat pe telefonul mobil, el a răspuns și a spus că a căzut în defileu, dar nu a spus ce s-a întîmplat.

Apoi, când l-am contactat pe ayatollahul Mohammad Ali al-Hashem, acesta a spus: „Mă simt rău, nu știu ce s-a întîmplat, nu știu unde mă aflu, sînt sub copaci, nu știu, nu văd pe nimeni, sînt singur”.

El a descris pădurea. Am înțeles clar că elicopterul s-a prăbușit", a declarat Ismaili, relatează Noi.md cu referire la haqqin.az.

Incidentul a avut loc pe 20 mai în provincia iraniană Azerbaidjanul de Est. În elicopterul prăbușit se aflau, pe lîngă președintele Raisi, ministrul de externe Hossein Amir Abdollahian, reprezentantul liderului suprem al Iranului la Tabriz și imamul moscheii din Tabriz, ayatollahul Mohammad Ali al-Hashem, guvernatorul provinciei Azerbaidjanului de Est Malik Rahmati, ofițerul de securitate al președintelui iranian Mehdi Mousavi, un angajat al Corpului Gardienilor Revoluției iraniene și doi piloți.

0
0
0
4
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав