X 
Incendii stiri: 685
Cazul Șor stiri: 580
Preşedintele stiri: 3724

Ceremonie solemnă la Haragîș - comemorarea echipajului SMURD

2 iun. 18:45   Societate
1994 0

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a desfășurat ceremonia solemnă de comemorare a echipajului SMURD Iași căzut la datorie în data de 2 iunie 2016.

Conform tradiției, ceremonia comemorativă a început cu o slujbă religioasă.

După un minut de reculegere, oficialii au vorbit despre un adevărat exemplu de sacrificiu al echipajului SMURD trecut în neființă, care a jertfit cu propriile vieți în timpul realizării misiunii de salvare a cetățenilor Republicii Moldova.

Totodată, oaspeții ceremoniei solemne au menționat importanța intervențiilor aero-medicale transfrontaliere, care zilnic contribuie la salvarea vieților omenești.

În dimineața zilei de astăzi, asemenea ceremonii de comemorare au avut loc și în toate subdiviziunile teritoriale ale IGSU.


Amintim că elicopterul SMURD se îndrepta spre raionul Cahul pentru a prelua un pacient, însă din cauza condițiilor meteo nefavorabile s-a prăbușit în pădure.

Conform IGSU, de la lansarea proiectului transfrontalier SMURD în Moldova în anul 2014, în total pînă acum, au avut loc 122 de misiuni aero-medicale transfrontaliere pentru transportarea și salvarea cetățenilor țării noastre.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre decizia de a confisca mașina șoferilor care conduc în stare de ebrietate?