X 
Incendii stiri: 557
Criza energetică stiri: 1666

La Chișinău va avea loc prima ediție a Festivalului filmului chinezesc

6 dec. 2022,, 23:15   Societate
1583 0

După o experiență de succes de la începutul lunii octombrie la București, luni, 12 decembrie, la Chișinău va avea loc inaugurarea oficială a Festivalului de film chinezesc, relatează moldpres.md.

Festivalul este organizat de Guang Hua Cultures et Media și Ambasada Republicii Populare Chineze în R. Moldova.

”sîntem onorați să ne aflăm aici, în capitala Republicii Moldova, un oraș bogat în cultură și farmec, cu care avem o lungă prietenie. În acest an, China și Moldova sărbătoresc cea de-a 30-a aniversare a relațiilor diplomatice ”, explică Zhang Xiaobai, președintele festivalului de film. El a adăugat: ”În 2016, am lansat festivaluri de film chinezesc în Germania și Italia, inițiative care au jucat un rol activ în promovarea înțelegerii reciproce și a prieteniei între chinezi, germani și italieni. Succesul din aceste țări ne-a învățat un lucru: festivalurile de film sînt esențiale în promovarea înțelegerii și aprecierii reciproce între oameni din țări diferite. Prietenia dintre oameni este cheia fundamentală a unor relații solide între state”.

Totodată, Zhang Xiaobai a comentat că "acum ne aflăm aici, la Chișinău, cu scopul de a folosi marele ecran pentru a permite poporului moldovean să înțeleagă istoria reformei chineze prin intermediul culturii chineze. Sperăm că aceasta va fi prima ediție a unei serii lungi de ediții ale Festivalului de film chinezesc în Republica Moldova și că va servi drept punte de legătură între pasionații de film și operatorii de cinematografie din cele două state".

Inaugurarea oficială a Festivalului de film chinezesc va avea loc la ora 17:00, la Cineplex Loteanu (bd. Ștefan cel Mare și Sfînt, 103). Ceremonia de deschidere va include și o proiecție a peliculei "Hold Your Hands", bazată pe povestea reală a satului 18 Cave Village, care reflectă miracolul eradicării sărăciei în China. Datorită poveștii sale fascinante, priceperii actorilor și coregrafiei impresionante, a cîștigat numeroase premii și aprecieri din partea juriilor de la numeroasele festivaluri de film la care a participat.


Guang Hua Cultures et Media este cea mai importantă editură de presă în limba chineză din Europa și își va sărbători cea de-a 40-a aniversare în 2023. Pe lîngă canalele de știri tradiționale, marea companie investește resurse considerabile în dezvoltarea noilor tehnologii informaționale, prin intermediul site-urilor sale web: oushinet.com, chine-info.com, uk.chinainfo24 și al rețelei europene de televiziune.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий