X 

Judecătoarea Victoria Sanduța: De ce un ministru are salariul lunar de 50 mii lei, iar un chirurg de 15 mii de lei?

24 aug. 12:45   Societate
4752 2

Într-o postare pe rețelele de socializare, magistrata de la Judecătoria Chișinău Victoria Sanduța se întreabă de ce actualii miniștrii primesc salarii mult mai mari comparativ cu medicii chirurgi care salvează vieți zilnic.

Magistrata s-a arătat nedumerită de ce salariul unui ministru este 50 de mii de lei, în timp ce al unui medic este de 15 mii de lei.

"Întrebare pentru Ministrul Sănătății și pentru toți ceilalți, dacă tot va trebui degrabă să alegem iar:

- Cum credeți o echipă de chirurgi care face 5 operații pe zi, 4 planificate și una de urgență, în care la propriu, salvează un om de la moarte - este un job mai mult sau mai puțin responsabil decît al unui ministru?

1. Dacă ziceți că sînt la fel de responsabile, atunci de ce un ministru are salariul lunar de 50 mii lei, iar un chirurg are salariul lunar de 15 mii lei? De ce?


- Eu serios întreb.

2. Dacă ziceți că munca unui chirurg este mai responsabilă decît a unui ministru, fiindcă chirurgul poartă răspundere pentru viața omului, atunci de ce un ministru are salariul lunar de 50 mii lei, iar un chirurg are salariul lunar de 15 mii lei? De ce? - Eu serios întreb.

3. Dacă ziceți că munca unui ministru este mai responsabilă decît a unui chirurg, atunci faceți mai departe ceea ce faceți, adică nu faceți nimic. Totul este bine. Aplauze și inimioare miniștrilor", se arată în postarea Victoriei Sanduța.

86
2
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?