Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4027

Țara europeană, în care riscați amenzi, dacă ignorați programările la medic

9 apr. 22:30   Externe
1923 0

Pacienții din Franța care nu se prezintă la o programare la medic fără o scuză bună vor fi amendați cu 5 euro, conform unei propuneri a guvernului.

Gabriel Attal a declarat că profesioniștii din domeniul medical au raportat aproximativ 27 de milioane de neprezentări în fiecare an.

Prim-ministrul francez a anunțat sancțiunea de 5 euro ca parte a unei serii de măsuri menite să stimuleze un serviciu de sănătate, care „scîrțîie” din cauza lipsei de personal, a creșterii costurilor și a cererii tot mai mari, notează Noi.md cu referire la stiripesurse.ro.

Dar amenda propusă a fost imediat criticată de sindicatele medicilor și de grupurile de pacienți. Patrick Pelloux, președintele asociației medicilor de urgență, a declarat: "Nu va funcționa. Este doar o taxă, iar rezultatul final va fi că sistemul de sănătate va pierde".

De cealaltă parte, premierul Attal a spus că această măsură va face parte dintr-o lege care, speră el, va fi aprobată de parlament și va intra în vigoare din ianuarie anul viitor. Orice persoană care face o programare medicală va fi obligată să dea detaliile cardului de credit.


"Dacă pacientul nu se prezintă la programare fără să anunțe cu 24 de ore înainte de anulare, medicul ar putea debita 5 euro pentru neprezentare", a spus Attal.

2
2
0
3
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?