Transnistria stiri: 1366
Eurovision stiri: 499

Anchetă de serviciu pe numele unui alt medic care s-ar fi purtat urît cu o pacientă

11 aug. 2023,, 09:41   Societate
2488 0

Conducerea Spitalului Clinic Municipal pentru Copii „Valentin Ignatenco” a inițiat o anchetă de serviciu, după ce o femeie, mămică a unei fetițe de trei ani, care suferă de autism, s-a plîns pe rețelele de socializare că ar fi fost tratată urît de un medic, angajat al instituției medicale.

Contactată de NM, Veronica Istrati, purtătoarea de cuvînt de la Ignatenco, a declarat că decizia cu privire la angajatul vizat va fi luată în dependență de rezultatele anchetei.

„Administrația Spitalului Clinic Municipal pentru Copii „Valentin Ignatenco” s-a autosesizat în baza celor declarate de părinte pe rețelele de socializare și a inițiat o anchetă de serviciu pentru a investiga toate circumstanțele în cazul dat. (…) Ținem să asigurăm că în cadrul spitalului se acordă o atenție sporită calității serviciilor medicale acordate pacienților cu copii și, evident, astfel de cazuri nu își au locul și nu vor fi tolerate în cadrul instituției. (…) Ancheta urmează să depisteze eventualele abateri și încălcări care au avut loc, după care vom reveni cu mai multe detalii”, a declarat Veronica Istrati pentru NM.

Amintim că mama unei fetițe de 3 ani cu autism s-a plîns că ar fi fost tratată urît de un medic chirurg din cadrul Spitalului Clinic Municipal pentru Copii „Valentin Ignatenco”, acolo unde a fost internată pentru tratament. Femeia a povestit, într-o postare făcută pe o rețea de socializare, că medicul chirurg, solicitat pentru a consulta copila, ar fi răspuns pe un ton batjocoritor: „Aaa, e de asta”, după ce a fost înștiințat că fetița suferă de autism nonverbal.

„Doamna din start a intrat cu aere în salon, după care am preîntîmpinat-o că fetița este autista nonverbală, la care răspunsul ei a fost: „Aaa, e de asta” şi mă întreabă: „Asta a voastră așa urla la colectarea analizei la sînge?”. Eu i-am răspuns că urla „un copil normal”, a mea doar încerca să scoată picurătoarea fără plînsete şi țipete. (…) La vorbele acestei doamnei doctor, îmi curgeau lacrimile șiroaie. Parcă mi-a dat palme, nu îmi iese nici acum din cap”, a declarat femeia.


Amintim, Comitetului de etică și deontologie din cadrul Spitalului Republican „Timofei Moșneaga” a decis să aplice sancțiune sub formă de avertizare în cazul unui alt medic care ar fi discriminat o pacientă pentru faptul că vorbea limba rusă. În plus, doctorul va merge la instruiri suplimentare pe teme de etică și deontologia lucrătorului medical.

0
0
0
8
12

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?