X 
Criza energetică stiri: 1782
Cutremure stiri: 391
Eurovision stiri: 428

Iulian Groza cere anularea concursului pentru funcția de procuror-șef al PCCOCS

26 ian. 10:22   Societate
1512 0

Directorul executiv al Institutului pentru Politici și Reforme Europene, Iulian Groza, a sesizat astăzi Consiliul Superior al Procurorilor, denunțînd încercări de a exercita intimidări și presiuni asupra sa în calitate de membru al Comisiei Speciale pentru pre-selecția candidaților pentru funcția de procuror - sef al PCCOCS.

Tentativele de intimidare vin din partea unor “persoane interstate”, afirmă Groza, care a cerut, drept rezultat, anularea concursului pentru funcția de procuror - sef al PCCOCS.

“Consider că acest concurs este lovit de vicii, iar integritatea și credibilitatea procesului de selecție si a rezultatelor concursului sunt afectate grav. Consider ca acest concurs trebuie anulat”, afirmă Groza.

În demersul adresat Consiliului Superior al Procurorilor, Groza precizează că intimidările asupra sau au avut loc prin intermediul unor conturi de telegram anonime.

“Pe parcursul ultimelor zile, după prima ședință a Comisiei Speciale care a avut loc luni, 23 ianuarie 2023, vă informez că am sesizat mai multe acțiuni realizate prin interpuși, inclusiv prin intermediul conturilor de telegram anonime asociate, în scopul intimidării mele și exercitării presiunilor asupra mea, în calitate de membru al Comisiei Speciale, în vederea influențării procesului de preselecție al candidaților pentru funcția de procuror – șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.


Consider că astfel de presiuni asupra membrilor Comisiei Speciale sunt inacceptabile și reprezintă o ingerință gravă în procesul de preselecție, viciază integritatea concursului și afectează grav credibilitatea rezultatelor selecției candidatului pentru funcția de șef al Procuraturi PCCOCS”, se arată în demers.

Iulian Groza a mai precizat că este dispus să fie audiat de Consiliul Superior al Procurorilor în vederea prezentării mai multor detalii despre acest caz.

Menționăm că Iulian Groza este membru al Comisiei speciale de preselecție a candidaților la funcția de procuror – șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?