TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Începe săptămîna limbii și culturii ruse

Începe săptămîna limbii și culturii ruse

În perioada 5-10 decembrie, în Moldova se va desfăşura săptămîna limbii şi culturii ruse.


Potrivit agenţiei Infotag cu referire surse din cadrul reprezentanţei Rossotrudnicestvo, evenimentul este organizat de Universitatea Tehnologică de Stat din Penza cu sprijinul Ministerului Educaţiei al Federaţiei Ruse cu scopul de a populariza limba, literatura şi cultura rusă în republică, transmite noi.md cu referire la Știri.md.


În această perioadă, în mai multe universităţi, licee şi biblioteci din Chişinău vor avea loc prelegeri despre probleme de actualitate ale lingvisticii ruse şi metodele de predare a limbii şi literaturii ruse Vor fi organizate ateliere de creaţie şi lecţii demonstrative de literatură rusă cu folosirea resurselor educaţionale electronice.


Profesorii şi elevii, lectorii universitari şi studenţii facultăţilor de filologie vor putea asista la prelegerile profesorilor de frunte ai Universităţii de Stat din Penza.


Programul "Săptămînii ruse" include atelierele "Tradiţiile iluminării ca bază pentru formarea spaţiului spiritual" şi "Dincolo de vîntul nordic: cultură tradiţională şi meşteşuguri uitate din nordul rusesc", jocul "Maraton jubiliar", care este un eveniment cu folosirea datelor memorabile ale ştiinţei, literaturii şi culturii ruseşti. De asemenea, va avea loc dialogul "Literatura rusă tînără". Din partea Federaţiei Ruse, la eveniment vor participa mai mulţi reprezentanţi ai inteligenţei creative.


Potrivit organizatorilor, "Săptămîna rusă" de la Chişinău va fi "o săptămînă de noi descoperiri în domeniul literaturii şi artei ruseşti, o săptămînă de întîlniri cu oameni interesanţi şi va servi la extinderea şi consolidarea dialogului intercultural ruso-moldovenesc şi a spaţiului cultural şi educaţional rusesc al Moldovei".


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load