Incendiile de vegetație fac prăpăd. Intervențiile pompierilor

15 aug. 14:30   Societate
2111 0

În ultimele 24 de ore, pompierii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) au intervenit în 76 cazuri de lichidare a focarelor de ardere a vegetației.

Flăcările au distrus luni 166 ha de vegetație uscată în mai multe localități din raioanele țării, notează Noi.md.

Focul a distrus 50 hectare de vegetație uscată în localitatea Botnăreştii Noi, raionul Anenii Noi. Totodată, în urma extinderii arderii, flăcările au nimicit și 10 construcții auxiliare, aflate în apropierea sectorului de vile.

O altă misiune de stingere a focarelor de ardere, a avut loc în raionul Sîngerei, satul Chișcăreni. Aici, pompierii au fost solicitați pentru a lichida un incendiu de vegetație, care s-a produs în pădure.


De intervenția salvatorilor a fost nevoie și în localitate Hîjdieni, raionul Glodeni, unde arderea a distrus 10 hectare de iarbă uscată. Iar în satul Zăicana din Criuleni, a fost afectată de foc o livadă de mere și pere.

IGSU avertizează repetat populația despre riscul avansat de producere a incendiilor de vegetație, care pot afecta suprafețe extinse de teren, dar și pot duce la pagube materiale în sectorul agricol și locativ.

În situații de urgență oamenii sînt îndemnați să apeleze Serviciul 112.

0
0
1
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?