Transnistria stiri: 1443
Preşedintele stiri: 4063

Mai mulți salvatori și pompieri participă la un curs de instruire

22 apr. 17:30   Societate
1314 0

Douăzeci și unu de salvatori și pompieri participă la un curs de instruire în perioada 22-25 aprilie, în domeniul lichidării incendiilor de vegetație și forestiere, notează Noi.md.

Cursul este organizat în baza unui program de instruire cu privire la Sistemul de comandă și control în acțiunile de răspuns la situații de urgență (ICS), în contextul cooperării Inspectoratului General pentru Situații de Urgență cu Serviciul Forestier din Statele Unite ale Americii.

„Pe parcursul a patru zile, pompierii moldoveni vor fi instruiți de trei formatori americani, specialiști în domeniul lichidării incendiilor forestiere, în vederea consolidării capacităților operaționale și de intervenție ale angajaților IGSU. Astfel, cursul va cuprinde aspecte privind conceptele de bază în domeniul incendiilor de vegetație, tehnici de luptă, metode specifice în misiunile de localizare și lichidare a focarelor de vegetație, managementul fluxului informațional în situațiile de risc, dar și principiile funcționării sistemului de comandă și control în acțiunile de răspuns la situațiile de urgență”, se arată într-un comunicat IGSU.

Totodată, salvatorii moldoveni vor fi instruiți la capitolul elaborării planului de acțiuni în vederea lichidării focarelor de ardere, specificul primei intervenții în lupta cu incendiul, dar și gestionarea resurselor și mijloacelor implicate în procesul de stingere.

Mai mult, participanții își vor testat noile cunoștințe și abilități prin exersarea situațiilor tactice, create de formatori, în vederea consolidării capacităților de lichidare a incendiilor de vegetație.


Scopul desfășurării cursului constă în îmbunătățirea nivelului de cunoștințe și deprinderi ale salvatorilor și pompierilor la organizarea și desfășurarea acțiunilor de combatere a incendiilor forestiere și de vegetație. Instruirile se vor finaliza pe 25 aprilie, cu o analiză și evaluare a desfășurării cursului, iar participanții vor primi certificate de absolvire.

1
0
1
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?