Criza energetică stiri: 791
Preşedintele stiri: 3236
Puterea stiri: 7328
Obiectiv european stiri: 288

În raionul Ungheni a fost restabilit un monument al eroilor MRAP (FOTO)

18 aug. 2020,, 19:15   Societate
2712

În satul Grăseni, raionul Ungheni, cu sprijinul Ambasadei Federației Ruse în Republica Moldova și al autorităților locale, a fost inaugurat un monument restabilit pe mormîntul frățesc al ostașilor sovietici, căzuți în timpul Marelui Război pentru Apărarea Patriei (MRAP), transmite Noi.md.

Potrivit Ambasadei Rusiei la Chișinău, în urma lucrărilor de restaurare efectuate de Organizația „Vece”, monumentul ostașilor căzuți a căpătat aspect magnific de odinioară, iar pe plăcile de granit au fost eternizate numele eroilor înhumați în mormîntul frățesc.

O contribuție semnificativă a fost adusă de Detașamentul Căutare „Avgust” și Clubul Istoric Patriotic Rus care au restabilit și au precizat listele celor căzuți. Ele au mai pregătit „Cartea Memoriei Satului” cu informații unice despre ostașii Armatei Roșii, căzuți în luptele pentru eliberarea satului Grăseni (accesibilă pe adresa https://yadi.sk/i/7bnfP63xacv5lw).

Cu ocazia celei de-a 75-a aniversări a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei, cu sprijinul MAE al Rusiei, cel al regiunilor ruse, organizațiilor obștești și fondurilor de pe tot teritoriu a Republicii Moldova, este efectuată restaurarea a 16 memoriale.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав