X 

În memoria polițistului Serghei Muntean, ucis la Aeroport! Gestul făcut de IGPF și colegii de breaslă

26 aug. 16:40   Societate
3452 1

În incinta Sectorului Poliției de Frontieră „Aeroport Internațional Chișinău”, a avut loc astăzi 26 august, ceremonia de dezvelire a pietrei de temelie pentru monumentul – simbol al eroismului, în memoria lui Serghei Muntean. În cadrul evenimentului a fost prezentă conducerea Poliției de Frontieră, familia polițistului Serghei Muntean, familia lui Igor Ciofu, colegii de breaslă și pretenii.

Pentru sacrificiul suprem al polițistului de frontieră devotat și dedicat serviciului în consolidarea pazei frontierei de stat, Sectorului Poliției de Frontieră „Aeroport Internațional Chișinău” i-a fost atribuit numele – Serghei Muntean, transmite realitatea.

„Vreau să mulțumesc familiei pentru educația, patriotismul și curajul lui Serghei. Cu prețul propriei vieți, fără a ezita, a salvat alți oameni. Ramîne ca și un exemplu de devotement, curaj și sacrificiu – un Erou, iar pentru noi toți Eroii nu mor niciodată. Vom continua prin fapte să le ținem memoria veșnic vie”, a menționat Șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi.

În cinstea angajatului căzut la datorie a fost ținut un minut de reculegere, iar ulterior a fost desfășurat serviciul divin cu sfințirea locului de temelie al monumentului.

„Concursul anual „Cel mai bun în profesie”, ediția 2023 am dedicat-o memoriei colegului nostru – Serghei Muntean, în cadrul evenimentului de astăzi fiind premiați cîștigătorii”.


Cei mai profesioniști angajați ai Poliției de Frontieră au fost desemnați următorii polițiști:

Personal cu funcții de conducere – ofițeri

Locul I: Comisar Rotari Andrei Veaceslav, Şef adjunct sector, Şef al Unităţii control al frontierei a Sectorului Poliţiei de Frontieră „Săiţi” al DR Est a IGPF

Personal cu funcții de execuție – ofițeri

Locul I: Inspector Voinițchii Alexei Pavel, Ofițer superior al Unităţii control a frontierei a Sectorului Poliţiei de Frontieră „Soroca” DR Nord a IGPF

Personal cu funcții de execuție – subofițeri

Locul I: Agent principal Para Ion Vasilii, Subofiţer superior al Unităţii control al frontierei a Sectorului Poliţiei de Frontieră „Stoianovca” al DR Sud a IGPF

Amintim că Serghei Muntean și Igor Ciofu au fost împușcați, în timp ce se aflau la datorie, la Aeroportul Internațional Chișinău, în data de 30 iunie 2023. Un cetățean din Tadjikistan, care a primit interdicația de a intra pe teritoriul țării, l-a dezarmat pe polițistul de frontieră Serghei Muntean, l-a împușcat pe acesta, dar și pe gardianul Igor Ciofu.

Președintele țării, Maia Sandu, a decretat ziua de 4 iulie – Zi de doliu național, urmare a celor întîmplate la aerogară.

Cabinetul de miniștri a alocat mai tîrziu cîte un milion de lei pentru familiile victimelor atacului de la Aeroportul Internațional Chișinău.

0
0
2
4
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?