Raportul privind tragedia de acum două luni se lasă așteptat

24 aug. 11:45   Societate
2856 0

După aproape două luni de la atacul de pe aeroportul din Chișinău, soldat cu două victime, autoritățile nu au prezentat nici pînă astăzi vreo concluzie oficială și nu au venit cu soluții clare.

Deși promiteau că pînă în 31 iulie vor fi prezentate rezultatele anchetei, raportul încă nu a fost făcut public nici pînă în ziua de astăzi. Am transmis un mesaj ministrului de Interne, Adrian Efros, dar și purtătorului de cuvînt al Guvernului, Daniel Vodă, însă nu am primit niciun răspuns oficial despre motivele întîrzierii.

În data de 20 iulie, proaspătul ministru al Afacerilor Interne, Adrian Efros, promitea că raportul va fi prezentat pînă în 31 iulie și că în baza acestuia urma să fie stabilit modul în care a fost gestionată criza.

„Ancheta se află în desfășurare, termenul de prezentare a raportului este pe 31 iulie și în baza anchetei respective vom evalua toate aspectele și vom determina implicarea fiecărui angajat, fie că e de nivel de conducere sau executiv, după asta vom lua decizii”, a declarat ministrul Afacerilor Interne, în 20 iulie.

În urma atacului din 30 iunie de la aeroport, un ofițer al Poliției de Frontieră și un agent de securitate din aerogară au fost împușcați de un cetățean din Tadjikistan. Acesta ulterior a decedat la spital, din cauza rănilor, după ce a fost împușcat în timpul reținerii. Bărbatul a făcut parte dintr-o grupare criminală care cu o săptămînă înainte de atac a sechestrat și ulterior a ucis un bancher influent din Dușanbe.

0
0
0
2
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?