Criza energetică stiri: 1717
Cutremure stiri: 389
Eurovision stiri: 423

În Aeroportul Internațional Chișinău va fi pilotat un nou mecanism de fluidizare a traficului de persoane

7 feb. 08:30   Societate
1783 0

În Aeroportul Internațional Chișinău va fi pilotat un nou mecanism de fluidizare a traficului de persoane. De asemenea, se așteaptă schimbări în modalitățile de trecere a frontierei terestre.

Despre aceasta a menționat șeful Poliției de Frontieră Rosian Vasiloi în cadrul emisiunii „La 360 de grade” de la Radio Moldova, transmite IPN.

Conform noului mecanism, cetățenii care vor traversa frontiera cu pașapoarte ale țărilor Uniunii Europene vor trece controlul la ghișeul unde va fi afișată inscripția „EU PASSPORTS”, iar cei care dețin pașapoarte din țări ce nu fac parte din blocul comunitar, vor trece controlul la ghișeul cu inscripția „ALL PASSPORTS”.

„Chiar mîine o să facem informația publică. Astăzi am fost la Aeroportul Internațional Chișinău. Noi sîntem practic pe ultima etapă de pilotare a unui nou mecanism de fluidizare a traficului prin intermediul Aeroportului Internațional Chișinău. Spre exemplu, fluxuri separate pentru cetățenii Republicii Moldova și cetățenii europeni sau categoria alte pașapoarte, exercițiu pe care noi îl pilotăm, așa cum este peste tot în UE. Trebuie să ne mișcăm cu pași rapizi, astfel ca să implementăm mecanismul pînă în vară, poate chiar mai repede”, a spus Rosian Vasiloi.

De asemenea, șeful Poliției de Frontieră a mai anunțat că joi, 9 februarie, ministra afacerilor interne, Ana Revenco va semna Acordul dintre Republica Moldova și România în baza căruia în punctul de trecere a frontierei de stat Leușeni-Albița va fi instituit controlul coordonat doar la intrarea pe teritoriul României. Noul regim de funcționalitate va fi aplicat la începutul primăverii.

0
1
0
2
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?