COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Implicarea SIS în ”sechestrarea” lui Gațcan. Reacția instituției

Implicarea SIS în ”sechestrarea” lui Gațcan. Reacția instituției

SIS dezminte declarațiile apărute în spaţiul public privind implicarea Serviciului de Informaţii şi Securitate în presupusele rețineri, chestionări sau transportare efectuate în privinţa domnului Ștefan Gațcan, deputat în Parlamentul Republicii Moldova.

”Instituţia neagă categoric şi respinge cu fermitate insinuările şi interpretările privind activitatea sa. Astfel, condamnăm orice încercări de denigrare şi dezaprobăm manifestările de includere a Serviciului în dispute cu substrat politic – stări ce afectează imaginea şi credibilitatea instituţiei.

Serviciul își realizează atribuțiile în conformitate cu legislația în vigoare și cu respectarea drepturilor omului, precum și garanțiilor mandatului de deputat în Parlamentul Republicii Moldova”, se arată într-un comunicat emis presei.


Totodată, SIS monitorizează informația parvenită în legătură cu posibilele tentative de corupere a înalților demnitari de stat și cooperează cu organele de ocrotire a normelor de drept în vederea elucidării veridicității informațiilor prezentate, precum și acordă suport, potrivit competențelor, în vederea aprecierii și calificări juridice a faptelor reclamate.

”SIS îşi reafirmă hotărîrea de a menţine neutralitatea şi echidistanţa în activitatea cotidiană, fiind concentrat pe îndeplinirea misiunilor sale, care privesc exclusiv securitatea națională, cu respectarea strictă a legii. În aceeași ordine de idei, Serviciul de Informații și Securitate îndeamnă reprezentanții mass-media să se informeze din prima sursă cu privire la activitatea SIS și să reflecte poziția instituției în materialele care o vizează, inclusiv prin acordarea dreptului la replică”, scrie în comunicat

Reamintim că, deputatul Ștefan Gațcan a părăsit teritoriul Republicii Moldova, ieri, informația fiind confirmată de Poliția de Frontieră, dar și de către alte surse, printre care și parlamentari. Nu se cunoaște, deocamdată, destinația exactă a acestuia, dar potrivit zvonurilor, ar putea fi vorba despre Romînia.

Pe 30 iunie, Ștefan Gațcan a anunțat că părăsește PSRM, argumentînd că este nemulțumit de modul în care se gestionează criza pandemică. Acesta a aderat la grupul condus de Andrian Candu, la o zi distanță acesta a anunțat pe facebook că își depune mandatul de deputat și că rămîne în echipa PSRM.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load