X 

Hit-urile moldovenești din anii 70-80 vor răsuna în cadrul unui concert online unic ©

24 dec. 2020,, 13:23   Societate
9071 0

Hit-urile moldovenești din anii 70-80 vor fi interpretate în cadrul unui concert online unic, care va avea loc pe 27 decembrie și va fi organizat cu suportul Daac.md, Viorica Cosmetic și DACIA Moldova.

Despre asta pentru Noi.md a relatat Artistul Poporului Moldovei, cunoscutul naist în întreaga lume, Constantin Moscovici.

El a fost autorul ideii organizării acestui eveniment cu scopul susținerii muzicienilor, interpreților moldoveni în această perioadă dificilă, iar holdingul Daac Hermes în persoana președintelui său, Vasile Chirtoca, a acceptat cu plăcere să susțină realizarea acestuia.

În prezent, au loc ultimele repetiții ale acestui concert online, care va fi difuzat pe 27 decembrie, de la ora 19:00, pe rețelele de socializare, inclusiv pe paginile de Facebook a noi.md și moldovenii.md, pe canalul Youtube etc.

Publicul, căruia i-a fost dor în acest an dificil de muzică bună în înterpretarea artistilor iubiți, vor avea posibilitatea să urmărească online grandiosul concert, în cadrul căruia vor răsuna exclusiv melodii simbolice moldovenești din anii 70-80, hit-uri, comorile muzicale ale națiunii.

Ei se vor putea bucura de o colecție unică de melodii moldovenești din anii precedenți și vor auzi din nou hit-urile "Moldovenii cînd se strâng", "Romantică", "Bucurați-vă", "În august", "Toamnele", "Focul din vatră" și multe altele, și vor avea parte, din nou, de cele mai vii emoții, senzații tari, bucurie și tot ce poate oferi muzica de neuitat, care va răsuna cu doar cîteva zile înainte de Anul Nou!

După cum a menționat Constantin Moscovici, se pregătește un concert extraordinar de spiritual și foarte romantic, unde artiștii și muzicienii vor avea ocazia, chiar și virtual, să se întîlnească cu spectatorul lor preferat.

În conformitate cu regulile dure impuse acum din cauza pandemiei, orchestra a fost foarte redusă și în ea va participa doar 15 persoane în loc de obișnuitele 70. Vor fi respectate toate normele și măsurile de securitate.

Constantin Moscovici a subliniat că, în ciuda faptului că multe colective muzicale nu au posibilitatea acum să lucreze, artiștii nu se pot întîlni cu spectatorii, sălile de concerte sînt închise, există oameni, filantropi, cu suflet mare, care înțeleg și doresc să sprijine cultura Moldovei, muzicieni ei.

"El a amintit că anterior, datorită președintelui holdingului DAAC Hermes, consilierului municipal Vasile Chirtoacă, a fost implementat un proiect de organizare a unor concerte unice, cu interpretarea celor mai bune hit-uri moldovenești din anii 70-80 ai secolului trecut, în care a fost prezentată o colecție unică de melodii moldovenești din anii precedenți.

"Am început proiectul în 2017 și l-am încheiat cu succes. Acesta a fost primul proiect. Am adunat foarte multe melodii cunoscute din anii 70-80, am înregistrat un disc cu genericul "Hit-uri moldovenești din anii 70-80", unde au intrat cele mai frumoase lucrări ale autorilor, compozitorilor, interpreților noștri moldoveni. Dar timpul a trecut și, din păcate, situația în care ne aflăm acum duce la faptul că profesioniștii muzicieni își pot pierde calitățile profesionale. De aceea m-am adresat lui Vasile Afanasievici cu rugămintea de a susține ideea organizării unui concert online unic pe 27 decembrie, în cadrul căruia vor răsuna hiturile moldovenești din anii 70-80 și el a acceptat cu plăcere", a menționat cunoscutul naist, Artist al Poporului Moldovei. El și-a exprimat, de asemenea, recunoștința și compania Media Show Grup, care va ajuta din punct de vedere tehnic la implementarea ideii organizării concertului online.

0
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?