Criza energetică stiri: 790
Preşedintele stiri: 3236
Puterea stiri: 7328
Obiectiv european stiri: 288

Grosu: În stînga Nistrului sînt două tabere - una războinică și alta pragmatică

14 mai. 17:31   Societate
2557

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a comentat ultimele provocări din regiunea transnistreană. Potrivit lui, provocările au loc datorită faptului că în regiune există două tabere.

„Instituțiile noastre monitorizează ce se întîmplă acolo. În stînga Nistrului sînt două tabere. Este una mai războinică, care, probabil, își dorește înrăutățirea situației, și este alta - mai pragmatică, mai orientată spre afaceri, care are întreprinderi acolo și care nu-și dorește escaladarea conflictului, implicarea acestui teritoriu în acțiunile din Ucraina. În acest context au loc aceste provocări”, a spus el în cadrul emisiunii „Bună Seara” de la Moldova1.

Președintele Parlamentului a mai spus că Chișinăul a ajuns la concluzia că așa-zisele autorități de la Tiraspol nu-și doresc escaladarea conflictului, notează Noi.md cu referire la deschide.

„Concluziile pe care le putem face acum sînt că așa numita administrație din Transnistria înțelege cît de periculos este să destabilizezi situația și să escaladeze conflictul, sînt împotrivă și nu susțin grupul ăsta care, așa cum înțeleg eu, sînt reprezentanți ai unor structuri, nu-i exclus că și ai armatei și ai serviciilor de acolo. Și la nivel social și la nivelul așa-zisei administrații noi vedem îngrijorarea firească și teama de escaladare a situației. Ei nu-și doresc”, a spus Grosu.

Politicianul a mai spus că Chișinăul este în contact permanent cu Tiraspolul și că ambele părți își doresc reglementarea pașnică a conflictului transnistrean.


Amintim că, în ultima perioadă în regiunea transnistreană au loc mai multe provocări.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав